Problemos su laisvomis apsukomis

Viskas apie Renault 19

Moderatoriai: Vidulis, 2SHAE

Problemos su laisvomis apsukomis

Standartinė ldarius » Šeš, 2005-Geg-28 23:11

Gal kas turit minciu, iskilo tokia problemele, siltam varikliui svyruoja laisvos apsukos, siandien net uzgeso. Taip vedasi normaliai ir traukia visai neblogai. Kuro sanaudos irgi lyg ir normoj.
Variklis 1.8 su mono ipurskimu, masina 95 m
Vartotojo avataras
ldarius
Naujokas

Standartinė Tevukas » Sek, 2005-Geg-29 12:54

Susikelk apsukas arba patemp gazo troso prie karbo, kad neb?t? laisvas. :roll:
Renault 19 Chamade - 1,7 55kw (Parduota)
Tevukas
Draugas

Standartinė pozherukas » Sek, 2005-Geg-29 22:14

Tevukas rašė:Susikelk apsukas arba patemp gazo troso prie karbo, kad neb?t? laisvas. :roll:

Manau, kad nereikia verzhti. Service manualuose rasho, kad chiut-chiut butu laisvas troselis. Tai reikalinga, kad suveiktu daviklis, kuris perduoda kompui (ECU) apie atleista gazo pedala. O laisvas apsukas reguliuoja servo (zhingsninis) varikliukas. ECU sistema gauna informacija ish 10 davikliu! (chia tie, kurie susije su degimo sistema). Jeigu naudoji dujas- benzina, perjungus gali buti tokie nusimushimai. Pirmas zhingsnis butu (jei neuzhsidege service lempute) nuresetinti ECU (atjungti akuma >15min). Jei tik an benzo vazhineji, dazhniausia halturina liamda zondas. O dar papraschiau nuvaryk kur nors pasidaryti kompiuterine diagnostika :)
NĆ«ra kelio Ć
Vartotojo avataras
pozherukas
Narys

Re: Problemos su laisvomis apsukomis

Standartinė saulys » Pir, 2005-Geg-30 08:07

ldarius rašė:Gal kas turit minciu, iskilo tokia problemele, siltam varikliui svyruoja laisvos apsukos, siandien net uzgeso. Taip vedasi normaliai ir traukia visai neblogai. Kuro sanaudos irgi lyg ir normoj.
Variklis 1.8 su mono ipurskimu, masina 95 m

Jei jau nieks nepad?s, yra ?pur?kimo meistras toks tikrai neblogs Pag?gi? 17, bet ten eil? dvi savait?s ? priek
Vartotojo avataras
saulys
Draugas

Standartinė SMOG » Pir, 2005-Geg-30 13:42

cia gali but laisvu pasuku reguliatorius parejes, pas man ant benzo kartais uzgesdavo, o kai dujas isimeciau, tik ismetus laisva dazniausiai uzgesta.
<NO-BULLSHIT>
R-19 1.7mono-dujos
FUF:063
Vartotojo avataras
SMOG
Draugas

Standartinė Tevukas » Ant, 2005-Geg-31 08:56

pozherukas rašė:
Tevukas rašė:Susikelk apsukas arba patemp gazo troso prie karbo, kad neb?t? laisvas. :roll:

Manau, kad nereikia verzhti. Service manualuose rasho, kad chiut-chiut butu laisvas troselis. Tai reikalinga, kad suveiktu daviklis, kuris perduoda kompui (ECU) apie atleista gazo pedala. O laisvas apsukas reguliuoja servo (zhingsninis) varikliukas. ECU sistema gauna informacija ish 10 davikliu! (chia tie, kurie susije su degimo sistema). Jeigu naudoji dujas- benzina, perjungus gali buti tokie nusimushimai. Pirmas zhingsnis butu (jei neuzhsidege service lempute) nuresetinti ECU (atjungti akuma >15min). Jei tik an benzo vazhineji, dazhniausia halturina liamda zondas. O dar papraschiau nuvaryk kur nors pasidaryti kompiuterine diagnostika :)

Na pas mane laisvas jis buvo, tereikejo truputi iverzti, kad jis ma?iau tur?tu laisvumo. Dabar benzinu ir dujomis laisvos apsukos apie 1000 stabiliai. O seniau b?davo 500-700.
?iaip esu skait?s, kad kompiuteryje ar tai karbe ka?kur yra 2 var?tukai kuri? pagalba galima reguliuot laisvas apsukas bei CO. :)
Tevukas
Draugas

Standartinė Stalinas » Ant, 2005-Geg-31 09:30

galima, bet kas is to is akies nenureguliuosi CO kieko. Reikia tureti su kuo ji pamatuoti :)
Renault 19 1,7 mono, 1993 sudauzyta :( (atiduota i srota :( )
Ford Sierra 2,0 karbas 1985 jau nebera (isriedejo i svalke)
VW passat 1,8 mono 1993 kondiske, airbag, elektra. Darbine masina ir tiek...
Vartotojo avataras
Stalinas
Draugas

Standartinė SMOG » Ant, 2005-Geg-31 12:23

Tevukas rašė:
pozherukas rašė:

Na pas mane laisvas jis buvo, tereikejo truputi iverzti, kad jis ma?iau tur?tu laisvumo. Dabar benzinu ir dujomis laisvos apsukos apie 1000 stabiliai. O seniau b?davo 500-700.
?iaip esu skait?s, kad kompiuteryje ar tai karbe ka?kur yra 2 var?tukai kuri? pagalba galima reguliuot laisvas apsukas bei CO. :)

o tai kur ten reguliuojasi? nes pas mane tai ziauriai gesta ismetus begi i laisva
<NO-BULLSHIT>
R-19 1.7mono-dujos
FUF:063
Vartotojo avataras
SMOG
Draugas

Standartinė Tomukas » Ant, 2005-Geg-31 16:40

CO monoipurskiminiame variklyje tikrai nesireguliuoja. O jei grybauja - reiskia kazkas netvarkoj.
Pas mane irgi grybauja ziauriai laisvos apsukos. Tik negaliu suprasti kame bajeris. Nes laikosi pastovios ir nesvyruoja, ir nepagaunu jokio desningumo. Puse dienos vazinejau su 2700 rpm...
Tomas,
Renault 19 Phase II, 1.8 RT, pilkas
+37068686188
Vartotojo avataras
Tomukas
Draugas

Standartinė Tevukas » Ant, 2005-Geg-31 19:17

Tomukas rašė:CO monoipurskiminiame variklyje tikrai nesireguliuoja. O jei grybauja - reiskia kazkas netvarkoj.
Pas mane irgi grybauja ziauriai laisvos apsukos. Tik negaliu suprasti kame bajeris. Nes laikosi pastovios ir nesvyruoja, ir nepagaunu jokio desningumo. Puse dienos vazinejau su 2700 rpm...

Na tik u?vedus pergazuot bandyk, tur?tu pad?t :)
Tevukas
Draugas

Standartinė Tevukas » Ant, 2005-Geg-31 19:18

Tomukas rašė:CO monoipurskiminiame variklyje tikrai nesireguliuoja. O jei grybauja - reiskia kazkas netvarkoj.

VV paklausk ar nesireguliuoja :roll:
Tevukas
Draugas

Standartinė Tomukas » Ant, 2005-Geg-31 19:48

Tevukas rašė:

Na tik u?vedus pergazuot bandyk, tur?tu pad?t :)

Napadeda niekas. Ir pergazuoti, ir uzgesinti, ir vel uzvesti...
Tomas,
Renault 19 Phase II, 1.8 RT, pilkas
+37068686188
Vartotojo avataras
Tomukas
Draugas

Standartinė Fotografas » Tre, 2005-Bir-01 09:33

Kazkuri vaakumo slangute nukritus ar leidzia. Tiksliai zinau :!:
R19 PhII 1,8 RT 94m.
ACK 553
---------------------------
NEKEN?IU GEZ
Vartotojo avataras
Fotografas
Draugas

Standartinė ldarius » Tre, 2005-Bir-01 21:20

Siandien matavau CO, sis parametras irgi sokineja kartu su apsukomis. Nuo 0.25 iki 0.9. Kas liecia lemda zonda, tai jo as isvis neradau. Gal kas nors ji jau yra anksciau ismetes. Ant katalizatoriaus pusles radau skyle, i kuria galetu buti isuktas lemda zondas. Sita skyle uzsukta graziu kamsteliu, panasu, kad gamykliniu. Ten prie masinos dugno, virs kataliztoriaus, radau fishke kuri pritvirinta su dirzeliu prie dugno, panasu,kad galetu buti zondo pajungimui
Idomu ar isvis tokiu metu masinos buvo gaminamos be lemda zondu.
O kur ishtikruju turetu stoveti lemda zondas. Gal as jo nematau.
Variklis 1.8 su mono ipurskimu 95 metu
Vartotojo avataras
ldarius
Naujokas

Standartinė Monas_ » Tre, 2005-Bir-01 22:08

ldarius rašė:Siandien matavau CO...

Nu kolega jei sudalyvautum bent vienam susitikime Siauliuose as tau tikrai parodyciau kur liamda zondas stovi, kaip atrodo ir kur pasijungia :) Cia pastaba kad kol kas nesu mates taves Siauliuose gyvo :), o seip pas mane irgi 1.8S tai liamda zondas yra isuktas kokie 10cm nuo tos vietos kur prasideda katalizatorius, po masina, kaip tik toj vietoj kur tu nupasakojai. Apie mono iputima be liamda zondo nesu girdejas niekur... p.s. laukiam meetukuose, skaityk Klubas->Meet Siauliai.
Kaišiadorys - Vilnius
Megane II PH2 universalas | 1.9dci 96kW
R19 PH I 1.7i LPG Cabrio - laisvalaikiui + R19 PH II 16V - renka dulkes dabar
Renault Megane Scenic 1.9dci 96kW - žmonai ir kelionėms
| +3 7 0 6 8 4 7 9 7 2 4 | http://www.monas.lt/
Vartotojo avataras
Monas_
Site Admin

Standartinė Fotografas » Ket, 2005-Bir-02 07:31

Zonda , Idariau, turetum surasti atidares kapota. Uz oro filtro ziurek zemyn. Ant i?metimo vamzdzio pradzios isuktas toks kaip ir varztas su ateinanciu laidu. Mano toks pat renuko variantas tik metais senesnis.
R19 PhII 1,8 RT 94m.
ACK 553
---------------------------
NEKEN?IU GEZ
Vartotojo avataras
Fotografas
Draugas

Standartinė rwt » Ket, 2005-Bir-02 08:22

Na visi varijantai apie zonda kur rasti tai nenusiseke, pvz pas mane mono 94m. bet jo nera katalizatoriaus ir nera laidu apacioj ir nera nei fishkiu nieko. va cia kur parase: Fotografas gal ir paziuresiu netycia gal rasiu, bet seip kiek cia ta tema kalbeta tai jo pas mane nera ir masina vaziuoja :D beda ta kad ryja kura kaip BMW 525 :/ ir ant laisvu saudo :DD raline vnz..
seip gal kas turi fotika ir laiko padarytu fotke zmones zinotu kur yra tas zondas.. as jei rasiu padarysiu ir cia idesiu ;)
R19 PH2 16v 1993
http://goo.gl/myYScw
Vartotojo avataras
rwt
Narys

Grįžti į Technika

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 28 svečių