del ausinimo sistemos

Viskas apie Renault 19

Moderatoriai: Vidulis, 2SHAE

del ausinimo sistemos

Standartinė antaz » Sek, 2005-Lie-10 22:30

gal kas zino kas mano masiniukui darosi? kai duodi gazo susitraukia slanga kuri aina i radijatoriu(virsutine) kas jam galetu but o gal taip turi but?
Vartotojo avataras
antaz
Naujokas

Standartinė Magas » Pir, 2005-Lie-11 08:12

Zinok pas mane tas pats kai pakeite radiatoriu tai meistrai stebejosi kodel taip yra. nezinau ar taip turi buti bet pastebejau toki dalyka kad kai atsidaro antras ausinimo voztuvas pasiekus max temperatura, tai ta slanga prisipildo ausinimo skyscio ir nesitraukinejau daugiau. Ir dar tuo paciu kazkodel pradeda silpniau traukti pas mane. Labai keista ant salto variklio zymiai geriau traukia nei ant salto nesupranto kol kas as sito bet vazineju ir tiek
RENAULT 19 SHAMANE jei nori lenk bet pirmas nebusi~
Vartotojo avataras
Magas
Stebetojas

Standartinė Tevukas » Ant, 2005-Lie-12 09:33

Pas mane po variklio taisymo prad?jo u?virin?t vanduo :roll:
Renault 19 Chamade - 1,7 55kw (Parduota)
Tevukas
Draugas

Standartinė Bildux » Ant, 2005-Lie-12 13:48

Tevukas rašė:Pas mane po variklio taisymo prad?jo u?virin?t vanduo :roll:

tevukas zinok ir pas mane tas pats daros po praktiskai tokios pat problemos, kuria tu turejai. Anksciau vandens rodykle budavo tarp tu dvieju padalu per viduri, dabar pastoviai beveik ant paskutines viengubos linijos, kartais ir biski uz jos. Buna uzeina tai per kokia 10 sek vandens temperatura per puse padalos nukrinta, o siaip pavaziuoji kokius 2-3 km ir jau veikia ventiliatorius islipus.
Siaip meistrai plove sistema, tai galvoju kad ziauriai uzkiso peciuka, nes ir taip buvo uzsikises. Jei tikrai zinociau kad tame problema, tai gal ir pakeisciau ta peciuka, o gal ir ne, nes jau nervai nelaiko kiek pinigu ta masina suryja

o jei i tema kalbant , tai pas mane tokia bajerio nebuvo. Gal nenuorinta sistema, bet nelabai manau tiketina
(ex) R19 Ph1 TSE '89 fotogalerija
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Fotografas » Ant, 2005-Lie-12 15:40

Bildux rašė:
Tevukas rašė:Pas mane po variklio taisymo prad?jo u?virin?t vanduo :roll:

tevukas zinok ir pas mane tas pats daros po praktiskai tokios pat problemos, kuria tu turejai. Anksciau vandens rodykle budavo tarp tu dvieju padalu per viduri, dabar pastoviai beveik ant paskutines viengubos linijos, kartais ir biski uz jos. Buna uzeina tai per kokia 10 sek vandens temperatura per puse padalos nukrinta, o siaip pavaziuoji kokius 2-3 km ir jau veikia ventiliatorius islipus.
Siaip meistrai plove sistema, tai galvoju kad ziauriai uzkiso peciuka, nes ir taip buvo uzsikises. Jei tikrai zinociau kad tame problema, tai gal ir pakeisciau ta peciuka, o gal ir ne, nes jau nervai nelaiko kiek pinigu ta masina suryja

o jei i tema kalbant , tai pas mane tokia bajerio nebuvo. Gal nenuorinta sistema, bet nelabai manau tiketina

Pabandykit ta sistema pirmiau nusiorint. Meistrai gali buti apie toki dalyka isvis nera girdeje...
R19 PhII 1,8 RT 94m.
ACK 553
---------------------------
NEKEN?IU GEZ
Vartotojo avataras
Fotografas
Draugas

Standartinė Bildux » Ant, 2005-Lie-12 15:56

Na bent jau as tai viska paziurejau ir na vsiakyx dar nuorinau, bet viskas lyg ir normaliai, virsus raditoriaus karstas. Vanduo pas mane neuzverda, bet temperatura labai auksta rodo
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Tevukas » Ant, 2005-Lie-12 18:42

O pas mane u?verda ir po bi?ki vanduo per i?sipl?timo bakel? i?b?ga, nuvariau Renu?ke pas tuos pa?ius meistrus kur galvut? tvark? ir sak? atseit ventilaitorius neisijungia ir reik keist temperat?ros termostat?. Pirkt to termostato neradau tai ir laukiu jau antra diena kol i? Vilniaus atve? nauj? :?
Bet va?iuojant 90 km/h variklis neturi tiek u?kaist, kad reik?tu ?sijunkt ventiliatoriui. Ar a? klystu ? :)
Renault 19 Chamade - 1,7 55kw (Parduota)
Tevukas
Draugas

Standartinė Kesha » Sek, 2005-Lie-31 21:03

Pas mane irgi tas pats. Rodykl? pakyla iki paskutin?s padalos ypa? jei kam??iuose pastovi. Kaip nuorint pasakykit, gal man pad?s...
Vartotojo avataras
Kesha
Stebetojas

Standartinė Vikis » Sek, 2005-Lie-31 21:09

Kesha rašė:Pas mane irgi tas pats. Rodykl? pakyla iki paskutin?s padalos ypa? jei kam??iuose pastovi. Kaip nuorint pasakykit, gal man pad?s...

Atsuki issipletimo bakelio kamsti ir palieki varikli ant laisvu apsuku, kol neisisijungia ventiliatorius, ta prasme, kol pilnai neatsidaro termostatas ir ziuri i bakeli ten turetu burbuliuoti, is sistemos iseina oras, ir dapili skyscio laikas nuo laiko.Bent jau pas mane taip nusiorina, Siaip buna specialus varztas radiatoriuje, kuri atsuki ir uzsuki kai pradeda skystis begt. Jei temperatura pakyla, o ventiliatorius neissijungia, vadinasi ieskok problemos kitur : saugikliai, temperaturos davilis, ventiliatoriaus varikliukas, uzsikises peciukas...
R19 PhI, 5D, 1.7i multi ۩
R19 PhI, 5D, 1.7i multi ex
Safrane PhI, 2.2Si
Espace III, 2.0 16V
Vartotojo avataras
Vikis
Draugas

Standartinė P?V?Z » Ket, 2005-Rgp-04 15:16

Dar nuorinimo ventiliukas buna ant zarneliu, pas mane bent yra uz variklio (is priekio ziurint), netoli pletimosi bakelio. Jau uzpilant sistema pirmiausiai pradeda teketi per ventili radiatoriaus virsuje - uzsuki, veliau per ta kita - uzsuki, tada pilu puse bakelio ir jau skyscio nebemazeja veliau - reiskia nusiorino gerai uzpilant...
Vartotojo avataras
P?V?Z
Draugas

Standartinė Makalas » Ket, 2005-Rgp-04 21:40

Vikis rašė:
Kesha rašė:Pas mane irgi tas pats. Rodykl? pakyla iki paskutin?s padalos ypa? jei kam??iuose pastovi. Kaip nuorint pasakykit, gal man pad?s...

Atsuki issipletimo bakelio kamsti ir palieki varikli ant laisvu apsuku, kol neisisijungia ventiliatorius, ta prasme, kol pilnai neatsidaro termostatas ir ziuri i bakeli ten turetu burbuliuoti, is sistemos iseina oras, ir dapili skyscio laikas nuo laiko.Bent jau pas mane taip nusiorina, Siaip buna specialus varztas radiatoriuje, kuri atsuki ir uzsuki kai pradeda skystis begt. Jei temperatura pakyla, o ventiliatorius neissijungia, vadinasi ieskok problemos kitur : saugikliai, temperaturos davilis, ventiliatoriaus varikliukas, uzsikises peciukas...

O argi turi reiksmes peciukas, juk jis turetu buti nepriklausomas. Ar jei peciukas uzsikises, tai ir su ausinimu yra problemu, nes pas mane lygiai tas pats: pakyla iki virsutines istisines linijos praktiskai. Ir kazkaip keistai, kuo greiciau vaziuoji tuo auksciau uzkyla, turetu gi atvirksciai buti, man atrodo.
Vartotojo avataras
Makalas
Draugas

Standartinė Vikis » Pen, 2005-Rgp-05 09:37

Daviklis arba termostatas, kiek gi galima sakyt. Na dar pati sistema kazkur gali buti uzsikisusi, ausinimo radiatorius pvz.
Safrane PhI, 2.2Si
Espace III, 2.0 16V
Vartotojo avataras
Vikis
Draugas

Standartinė Makalas » Pen, 2005-Rgp-05 11:00

Vikis rašė:Daviklis arba termostatas, kiek gi galima sakyt. Na dar pati sistema kazkur gali buti uzsikisusi, ausinimo radiatorius pvz.

Nepyk, bet paskaityk savo posta parasei: peciukas uzsikises. Todel ir klausiu, nes pas mane tai jis tiksliai uzsikises, bet kazkaip abejoju, kad del to su ausinimu galetu buti problemu :wink:
Vartotojo avataras
Makalas
Draugas

Standartinė Bildux » Pen, 2005-Rgp-05 11:16

Makalas rašė:Nepyk, bet paskaityk savo posta parasei: peciukas uzsikises. Todel ir klausiu, nes pas mane tai jis tiksliai uzsikises, bet kazkaip abejoju, kad del to su ausinimu galetu buti problemu :wink:

:D
Siaip tai pas ivairius R19 buna skirtingos ausinimo sistemos.
Bent pas mane kiek esu ziurejes, tai pagrindine magistrale eina per peciuka, ir tik tada, kai peciukas nepraleidzia sroves, yra zikleris, pro kuri tuo atveju prateka ausinimo skystis, bet ten slengute yra daug plonesne ir uzsikises peciukas turi tokioj sistemoj itakoti variklio ausinimo efektyvuma (aisku i neigiama puse)
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Vikis » Pen, 2005-Rgp-05 12:41

Siaip as parasiau ausinimo radiatorius ne peciuko... Tie jau to, kaip kituose renukuose nezinau, bet labai abejoju jog peciuko uzsikisimas itakoja ausinima. Pas mane stovi elementarus sakotuvai nuo pagrindines slangos i peciuka ir tiek.
Safrane PhI, 2.2Si
Espace III, 2.0 16V
Vartotojo avataras
Vikis
Draugas

Standartinė Bildux » Pen, 2005-Rgp-05 12:56

Vikis rašė:kaip kituose renukuose nezinau, bet labai abejoju jog peciuko uzsikisimas itakoja ausinima

Paveikslėlis

Uzsikimsus peciukui, atsidaro 14 ir 15 zikleriai, pro kur antifrizas ir prateka, bet ju pralaidumas labai mazas, nes slangutes daug plonesnes uz ta kur is peciuko eina, taigi susidaro didelis slegis.
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Vikis » Pen, 2005-Rgp-05 15:04

Kaip suprantu 4 yra peciukas :) kas tau ten ir kur uzsikist turi, visai atskiros slangos eina i peciuka, ta pati sistema kaip ir pas mane, elementarus 2 trisakiai... ar as cia jau kazko nebesuprantu. Ar cia reikia suprast, kad is peciuko 1 slanga eina tiesiai i issipletimo bakeli?
Safrane PhI, 2.2Si
Espace III, 2.0 16V
Vartotojo avataras
Vikis
Draugas

Standartinė Bildux » Pen, 2005-Rgp-05 16:18

Vikis rašė:visai atskiros slangos eina i peciuka

:?
Nu ziurim:
Is variklio tosolas eina i kolektoriu, cia viskas aisku.
Toliau yra 3 keliai:
a) i peciuka
b) zikleris 14 (3 mm) ir slangute i issipletimo bakeli
c) zikleris 15 (8 mm) ir slangute atgal i varikli (link pompos)

Tai kaip suprantu as zikleris yra tokia "detale", kuri siaip yra 'uzdaryta" ir tosolo nepraleidzia, o kad ji atsidarytu, reikia paveikti tam tikru slegiu.
Tai atsarginis variantas, kai jau nera kur dingti ir susidares slegis ta zikleri atidaro ir tosolas teka i bakeli arba jei ir ten uzsikise (per didelis slegis) , tada atgal i varikli

Tai kaip as manau is kolektoriaus yra vienintelis "normalus" kelias tosolui - i peciuka.
Kiti du keliai - atsarginiai, kai nebera pirmojo.

Tiesiog dabar lieka atviras klausimas kaip teisingai isversti - zhikleris :?:
Paziurejau zodyne, bet ten niekas nepaaiskejo, nes radau vertima:

?ikleris, ?ikliorius svet. ntk. = techn. purk?tùkas.

Ar tiesiog tai ausinimo skyscio pralaidumo ribotuvas ?
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Vigis » Pir, 2005-Rgp-08 10:24

Bildux rašė:
Vikis rašė:visai atskiros slangos eina i peciuka

Tiesiog dabar lieka atviras klausimas kaip teisingai isversti - zhikleris :?:

Ar tiesiog tai ausinimo skyscio pralaidumo ribotuvas ?

Visiskai teisingai. Zikleris - tai skyscio pralaidumo ribotuvas. Zikleris neturi jokiu slegio voztuvu. Jis tik praleidzia tam tikra pastovu skyscio kieki, esant pastoviam slegiui sistemoje.
Turejau R19 1,7 mono, 1993 m., dabar turiu Laguna I, Ph2, 1,6 - 16V, 1999
Vartotojo avataras
Vigis
Stebetojas

Grįžti į Technika

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 72 svečių