nevaziuoja su benzu, kame reikalas?

Viskas apie Renault 19

Moderatoriai: Vidulis, 2SHAE

Standartinė pozherukas » Šeš, 2005-Geg-28 21:05

Priesh koky menesy pas mane irgi mashinike baige veikti an benzo. Ir tas buvo pastebeta labai nekokiomis aplinkybemis. Pravazhiavus daug tukstanchiu km. ir likus iki namu ~100km (trechia valanda nakties, per lietu uzh Lazdiju 6km), kai dujos baigesi ir perjungiau an benzino. Obidno, da? Nu ne chia esme. Perskaichiau viska kas buvo forume viska ishsibandzhiau, bet ... nepadejo. Tada pradejau toliau. Pas mane ph1 mono 1.7. Pompa bake, bet ne toje skyleje, kur ish bagazhines galima prieiti. Benzo pompos rele suveikia, bet pompos garso nera ir nuo reles 5 kontakto matuojant aishkiai matosi, kad apkrovos nera. Kad prieiti iki benzo pompos kontaktu nereikia viso bako nuimti ir shlangeliu atjungineti (keitimo atveju reiktu). Galima varzhtus atsukti ir paremus benzo baka, nuleisti jy, 10cm sociai uzhtenka (kai antra karta prieiti reikejo, jungty ysigudrinau nuimti, bako nenuleidinedamas, pincetu galima jungties ausele pakelti ir laida ishtraukti). Tai va, kai priejau prie siurblio kontaktu, pasitikrinau varzha (viskas ok) ir daviau jam 12V. Veikia. Duju reliuke perjungineja tik forsunke (inzhektoriu), o siurbliui ytakos neturi (pas mane BRC seno rinkimo), aisq gali buti ir kiti sprendimai. Kadangi atsekti laidus shynose butu menesio darbas (ne taip kaip nissano ar zhigulio yra visa provodke ir laidai dokumentuota), tai papraschiau padariau - atkirpau pliusiny laida prie pat benzo pompos ir prijungiau savo. Per slenkschius nuvedzhiau iki benzo pompos reliukes isheinanchio laido. Ir vsio. Daba veikia. Kur dingo kontaktas? Turiu dvi versijas:
1. Bulgaru muitininkai prie turkijos sienos dvi-tris valandas penkiese krate visa mashina (nuostaba kele du bichai per dvi dienas ish gruzijos atleke), didzhiaja daly palinde po ja, su stetoskopais ir kazhkokiais ultragarsiniais skaneriais tusinosi. Atlupo visas abshivkes, tampe laidus ir pan. (prie stambulo dar buvau pavazhiaves an benzo ir likusia europos daly iki LT tik an duju)
2. mazhiau tiketina. Pas mane nuluzhes sugikliu uzhraktas, tai saugkliu skydas atsidares ir pats ir kolega koja dar zhemyn palauzhdavom. Gal te kas atsijunge.
Anyway, dabar veikia.
Paskutinį kartą redagavo pozherukas Sek, 2005-Geg-29 21:47. Iš viso redaguota 1 kartą.
NĆ«ra kelio Ć
Vartotojo avataras
pozherukas
Narys

Standartinė Tevukas » Sek, 2005-Geg-29 13:02

Mistika :D

Ir dar neu?tenka kelis kartus per savait? prava?iuot benzu normaliai, reikia pasukt nors kelis kilometrus varikl? didel?mis apsukomis. Prasiplauna purk?tukai, nuodegos prasivalo ir etc. Po to nuresetinus CU pas mane duj? s?naudos 100 km suma??jo iki 6.5 ltr. :wink:
Renault 19 Chamade - 1,7 55kw (Parduota)
Tevukas
Draugas

Standartinė Bildux » Sek, 2005-Geg-29 14:41

Pas mane buvo bajeris kad ant benzo nebevaziavo. Pasirodo buvo perjungimo reles minusas nuo korpuso atsijunges, tai ir nebepersijunge ant benzo.
O nuresetint kompa nuimant klemus tai girdejau kad nera labai sveika :roll: Kai kurioms auto po tokiu resetinimu uzlinksta kompai
(ex) R19 Ph1 TSE '89 fotogalerija
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

dujos 1500?

Standartinė Omcikas » Ant, 2005-Lie-05 17:11

nu tai nesuprantu nafik jus firmoj dujas dedates... pas mus mieste uz 700lt ideda dujas i bet koki auto ir dar nieks iki siol nesiskunde kas ten dejosi. :wink:
Vartotojo avataras
Omcikas
Naujokas

Re: dujos 1500?

Standartinė Muzikantas » Tre, 2005-Lie-06 11:27

Omcikas rašė:nu tai nesuprantu nafik jus firmoj dujas dedates... pas mus mieste uz 700lt ideda dujas i bet koki auto ir dar nieks iki siol nesiskunde kas ten dejosi. :wink:

pas mus Vilniuj uz 600 lt deda, irgi normaliai, niex nesiskundzia :wink:
Vartotojo avataras
Muzikantas
Draugas

Standartinė RimasNOS » Pen, 2005-Lie-08 17:57

Krc jei ipurskimas yra, tai gali su purkstukais blogai but. Pas mane ph1 1.7 multi ir kai dejau dujas pasake, kad visada reikia kurti ant benzo, nes gali uzsidegt purkstukus ar kazkas panasiai. Ir tada masina labai blogai pradeda eit ant benzo. Pas mane tai tacka visada kuriasi ant benzo, ir tada automatiskai pereina ant duju
Vartotojo avataras
RimasNOS
Stebetojas

Standartinė Bildux » Pen, 2005-Lie-08 18:11

RimasNOS rašė: visada reikia kurti ant benzo, nes gali uzsidegt purkstukus

Nu kazkokia nesamone suvartei
Ant benzo reikia kurti, kad reduktoriaus membrana ilgau isliktu elastinga, nes nesusilusi membrana vaiksciodama sukieteja ir praranda elastinguma, gali net ir suplysti.
O profilaktiskai ant benzo reikia pavazineti kad neapsinestu ir neuzkalketu purkstukai.
Viso to paskekoje primygtinai rekomenduojama automobili eksploatuoti benzinu bent kol antifrizas susyla iki 30-40 laipsniu
(ex) R19 Ph1 TSE '89 fotogalerija
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Ankstesnis

Grįžti į Technika

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 56 svečių