1.8 mono purskalas- salto variklio labai zemos apsukos

Viskas apie Renault 19

Moderatoriai: Vidulis, 2SHAE

1.8 mono purskalas- salto variklio labai zemos apsukos

Standartinė Velnias » Tre, 2004-Gru-29 08:53

Sveiki, susiduriau orams atsalus su nedidele, bet ikyria problema - is ryto uzkurus salta varikli, jis dirba velniskai zemomis apsukomis, kazkur apie 650-700 rpm, bjauriai vibruoja, tuo tarpu bendradarbio Chamade su tokiu paciu 1.8 mono purskalu uzsikuria ir kuri laika dirba pakilusiom iki 2000 rpm apsukom, uz geros minutes palaipsniui apsukos leidziasi iki normos, t.y. kaip ir priklauso padoriam varikliui - jis pats save pasisildo. Aisku, galima salone pasedet,gazo pedala ismynus, taciau yra ir geresniu uzsiemimu sildant motora, pvz. langus nusivalyt :roll: Tuo labiau, kad mano Renukas - automatas, ir neapsiles motoras su tokiom apsukom labai komforta gadina, kai prie sviesoforo stoviu, stabdi ismynes :? Kai motoras prasyla, viskas puikiausiai, apsukos nusistovi apie 800, kaip priklauso, ir siltas variklis uzsikuria normaliai. Norejau kaltint ipurskimo kompa, bet kazkas protingai patare patikrint temperaturos daviklius, gal jie paprasciausiai nusisneka :?: Taigi, noreciau paklaust, kur tie temperaturos davikliai isdestyti, kaip patikrint ju funkcionaluma, ir, blogiausiu atveju - kiek kainuoja nusipirkti naujus? Primenu, kad motoras - 1.8S, mono purskalas, 1794 cm3 berods.
R19 Ph II Baccara 1993 m.
Peugeot 406 TD 1997 m.
Vartotojo avataras
Velnias
Draugas

Standartinė saulys » Tre, 2004-Gru-29 09:18

A? ne?sitikin?s ar mono pur?kale yra automatinis apsuk? pak?limas u?k?rus varikl?. Jei yra , tai gal pad?s http://renault.hut.ru/19/cxx.html
Vartotojo avataras
saulys
Draugas

Standartinė ALUS » Tre, 2004-Gru-29 12:53

saulys rašė:A? ne?sitikin?s ar mono pur?kale yra automatinis apsuk? pak?limas u?k?rus varikl?.

jei nera "padsoso", tai turetu buti automatinis apsuku pakelimas, mano supratimu.
R19 Ph II 1.9TD, violetinis
UVT 541
Vartotojo avataras
ALUS
Draugas

Standartinė Tevukas » Tre, 2004-Gru-29 13:00

Automatinis pacosas mono visom turi b?ti :)

Pas mane ?altu dirba 1500rpm po puses minutes nusileidzia iki 1000 o kai ikaista iki darbines temperaturos 650-700 rpm dirba :)
Renault 19 Chamade - 1,7 55kw (Parduota)
Tevukas
Draugas

Standartinė Velnias » Tre, 2004-Gru-29 21:27

Apie elektroninio valdymo bloko mikroschemos perlitavima jau yra teke skaityti tam rusiskam saite, tikrai labai naudinga info. As pries kelias dienas, suintriguotas to straipsnio, buvau islupes lauk kompa, atidariau ir nuodugniai apziurejau, bet lyg viskas Ok :? Skambinau vienam veikejui, uzsiimanciam panasiomis machinacijomis, jis atsalde mano azarta siuo klausimu. Atseit, Renukai turi savu niuansu su temperaturos davikliais, pirma reikia issiaiskinti, ar ne juose suva pakastas, tada jau galima ant kompo kalte versti. Jauciu, trauksiu is stalciaus testeri ir prie progos pratestuosiu ta davikli :twisted:
To be continued...
Peugeot 406 TD 1997 m.
Vartotojo avataras
Velnias
Draugas

Standartinė Fotografas » Ket, 2004-Gru-30 10:16

Pirmiausiai siuly?iau patikrint vadinamaj? varikliuk? ?altam varikly pakeliant? droselio svirt?. Jo gyvavim? galima i?girsti kai i?jungi varikl? girdisi kai ka?kas lygtai sugr??ta ? viet?. Jis randasi prie pat karbiuratoriaus su var?teliu besiremian?iu ? svirtel? prie gazo troso galo (nu pana?iai). Grei?iausiai jis ir neveikia. Jeigu tiesiai u?maitinus suveikt? tada b?dos davikliuose.
R19 PhII 1,8 RT 94m.
ACK 553
---------------------------
NEKEN?IU GEZ
Vartotojo avataras
Fotografas
Draugas

Standartinė Velnias » Ket, 2004-Gru-30 18:27

Ryte pasikrapsciau su testeriu, rezultatai tokie - laidai tarp kompo ir temperaturos daviklio nenutruke, kontaktas yra. Atsegiau davikli ir vietoj jo prijungiau kintamo pasipriesinimo varza, pasukiojau rankenele - motoras beveik momentaliai sureagavo, tai pakeldamas apsukas, tai sumazindamas. Taip gaunasi, kad problema visgi daviklyje. Galima guostis tuo, kad pigiausias variantas :lol: Originalaus uz 185 Lt ko gero nepirksiu, reiks koki italiska uz 30 Lt pasistatyt.
Peugeot 406 TD 1997 m.
Vartotojo avataras
Velnias
Draugas

Standartinė Velnias » Ket, 2005-Sau-13 19:51

Pasikeiciau as temperaturos davikli, senasis buvo klaikiai kazkuo apsineses ir netgi aptrupejes, taciau pagerejimas labai jau nezymus :cry: Visvien ryte ar po ilgesnio pastovejimo apsildymo sukiu nera. Bliamba, gal tas naujas temp. daviklis nusisneka? Buvau prijunges vietoj jo kintama rezistoriu - motoras reagavo, tai pakeldamas apsisukimus, tai sumazindamas, o kai nusukau rankenele kazkurion pusen iki galo, tai net uzgeso. Vadinasi, kompas reaguoja ir daro kazkokias tai isvadas. O su situo davikliu - nifiga. Ka patarsit?

Fotografui - kaip bebutu keista, as isvis abejoju, ar toks motoriukas mano variklyje isvis yra :? Pvz. maciau 1.7 mono ipurskimo motore kazkokius tai "pricindalus" prie karbiuratoriaus, ir ten taip pat buvo lizdas, i kuri kisosi fishke su laidu. Ko gero tai ir buvo minetas varikliukas ir i ji einantis maitinimo laidas. O mano variklyje yra dvi fishkes, bet prijungta tik viena, kiek suprantu, tai purkstuko valdymo maitinimas, o antroji laisva ir nera jai jokio lizdo. Taip pat isjungdamas motora, jokiu garsu negirdziu. Gal kokie nors balvonai dar pries man perkant masina ka nors ten ismontavo? Butu gerai isgirst zmoniu, turinciu butent 1.8 (1794 cm3) varikliukus, nuomone.
Peugeot 406 TD 1997 m.
Vartotojo avataras
Velnias
Draugas

Standartinė Reno » Pen, 2005-Sau-14 09:06

Mano butent toks motoriux, bet pas mani dabar viskas okipoki :wink:
turiu ir myliu R5 GT Turbo.
Vartotojo avataras
Reno
Draugas

Standartinė Velnias » Pen, 2005-Sau-14 09:47

Reno rašė:Mano butent toks motoriux, bet pas mani dabar viskas okipoki :wink:

Tai o kas buvo iki tol blogai ir ka padarei/pakeitei, kad dabar viskas Ok, a? :P
Peugeot 406 TD 1997 m.
Vartotojo avataras
Velnias
Draugas

Standartinė Reno » Pen, 2005-Sau-14 11:53

Buvo numires - pasikeiciau 8) SU tavo problemom nenusiduriau 8)
turiu ir myliu R5 GT Turbo.
Vartotojo avataras
Reno
Draugas

Standartinė Velnias » Ant, 2005-Sau-18 19:17

Issiaiskinta - mano motore minetas "servo-varikliukas" isvis buvo kazkokio kreivarankio ismontuotas. Siandien radau savartyne toki varikliuka ir pasistaciau. Panasu, kad mano vargai baigesi :P Aciu visiem uz patarimus ir ypac - Fotografui :!: Liksiu skoloj keleta bokalu :wink:
Moderatoriams - galima rakint tema 8)
Peugeot 406 TD 1997 m.
Vartotojo avataras
Velnias
Draugas

Standartinė Bushmenass » Pir, 2009-Lap-02 19:58

Sveiki, atgaivinu surastą temą su tokiu paprastučiu klausimu: kur yra temperatūros daviklis 94m 1.7 monoįpurškimas (automatas)?
Reikalas tas, kad tetos renukui ta pati problema, apie kurią šita tema sukasi. Buvau nuėmęs oro filtrą, mačiau servo varikliuką, į jį keturi ploni laidai ateina, jei gerai įžiūrėjau, norėjau patikrinti kaip nors, bet pagalvojau reik pirma nuo temperatūros daviklio pradėt.
Antras klausimas: jei skydelyje rodo temperatūrą, tai gal nesugędęs daviklis, logiška būtų galvoti, kad ECU naudotų vieną daviklį šitam reikalui? :roll:
Bushmenass
Naujokas

Standartinė andriuza » Pir, 2009-Lap-02 21:14

Tiksliai nezinau..bet buna variantu,kad vienas daviklis perduoda info o kompa,kitas i skydeli.
Renault 19 16V ph1
MB W124 2.3L
Vartotojo avataras
andriuza
Narys

Grįžti į Technika

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Bing [Bot] ir 33 svečių