Del dyzelio lygio sedimo kuro siurblyje

Viskas apie Renault 19

Moderatoriai: Vidulis, 2SHAE

Del dyzelio lygio sedimo kuro siurblyje

Standartinė Uteniskis » Pir, 2005-Kov-14 09:45

Esu girdejes, kad buna,jog stovint ilgiau masinai (kad ir pernakt) kuro siurblyje nuseda kuro lygis,t.y. jis kiek suprantu gryzta is siurblio kazkur,ar tai baka ar kuro filtra,ko pasekoje susidaro oro kamstis siurblyje,tuomet visada uzvedus masina ji nelygiai dirba,kol ta ora isvaro ir ta erdve uzpildo dyzeliniu kuru. Nezinau,ar taip buna netik r19,bet ir kitokiu markiu dyzelinems masinoms,taciau toki dalyka esu girdejes butent apie r19.Idomu butu suzinoti,kodel taip darosi,gal gauna oro per kazkur,ar yra kazkur kazkoks atbulinis voztuvas,kuris nelaiko?Pas mane 92m 1,9tD su intercooleriu.Butu malonu isgirsti nuomones,arba gal kam teko su tuo susidurti.
PHII 92-93m. 1,9TD su intercooleriu, zhalias perlamutras. PARDUOTA ;)
Vartotojo avataras
Uteniskis
Draugas

Standartinė Ged@s » Pir, 2005-Kov-14 09:51

nemanau kad esant tvarkingam siurbliui jame butu oro kamsciu. cia jau netvarkingo siurblio busena as manau :wink:
Vartotojo avataras
Ged@s
Draugas

Standartinė Uteniskis » Pir, 2005-Kov-14 09:55

as sutinku,kad kazkas negerai,taciau kazin kas galetu del to but kaltas? :roll: sakau gal siurblyje yra kokie voztuvai atgaliniai? :?
Vartotojo avataras
Uteniskis
Draugas

Standartinė FK. » Ant, 2005-Kov-15 07:56

Turejau tokia problema. BUdavo tik is antro ar trecio uzkurimo isidirba varikliukas. Siaip meistrai puole kaltinti kuro filtra su visu rankiniu pumpavimo mechanizmu, tipo ten esanti membrana gali buti plysusi. Ta pompa srote gerai kainuoja tai pradzioje pabande visa apteplioti silikonu, aisku dingo pumpavimo funkcija bet per 4 metus ja ir niekad nesinaudojau. Taciau rezultatas nepagerejo. Pakeite slanga nuo filtro-pompos iki kuro siurblio i skaidria. Buvo matyti kada ora gaudo ir is kur. Buvo minti kad per siurbli bet jis puikiai veikia, o pakeitus slanga pasimate kad oras atsiranda ties kuro filtru. Uzteko tik slangos hamuta suverzti, jis ir po to laikas nuo laiko atsilaisvina ir pro ten siurbia ora. Taip kad pas mane nedidele problemele buvo tik panervino kol viskas buvo neutralizuota. Nes tiek kuro siurblys gerai kainuoja tiek kuro pompa-filtras. Jei pompa-filtras pareina tai girdejau, kad nesikankina o nuo panasios kubaturos WW deda visa mazga, daug pigiau ir pats mechanizmas ir filtriukai.
R19 D, PhII
Vartotojo avataras
FK.
Draugas

Standartinė Uteniskis » Ant, 2005-Kov-15 08:14

O kaip dirbdavo variklis uzkurus po keletos min? Viskas pasidarydavo ok? ar visa laika nelygiai dirbdavo? nes jei pastoviai gaudydavo ora,tai manau ir silta turejo nelabai lygiai dirbti.... :roll:
Vartotojo avataras
Uteniskis
Draugas

Standartinė FK. » Ant, 2005-Kov-15 08:24

Tik pradzioje dirbdavo netolygiai ir dusdavo ir galu gale uzgesdavo, bet po to normaliai dirbdavo. Tik kai per nakti pastovedavo prisiurbdavo oro.
R19 D, PhII
Vartotojo avataras
FK.
Draugas

Standartinė Uteniskis » Ant, 2005-Kov-15 08:29

Tai tavo atveju iseina,kad oro atsiranda ne nusedus kurui siurblyje,o jo atsiranda kuro filtre bei pompoj ir slangose,kuris veliau kuriant patekdavo i siurbli?bijunas matyt kazkas panasaus gali buti ir pas mane,bet kaip reiks nustatyti tai neissivaizduoju:(
Vartotojo avataras
Uteniskis
Draugas

Standartinė FK. » Ant, 2005-Kov-15 08:34

Pirmas zingsni keisti slanga tarp kuro filtro ir kuro siurblio. Pas mane siurbe toj vietoje kur slanga uzsimauna ant kuro filtro tai kai slanga skaidri is karto matyti kai ten siurbia, tiesiog per nakti tai jau vos ne visa slanga prisipildo oro:) bet kad siurbia tai matyti is karto. Beje ar su mano kuro filtru-pompa viskas tvarkoj tai nezinau nes taip ir liko uzsandarinta silikuonu (aar kuo tais panasiu, reikes keisti filtra tai ir paaiskes).
Taip kad pirmas zingsnis kolkas aiskus manau.
R19 D, PhII
Vartotojo avataras
FK.
Draugas

Standartinė Uteniskis » Ant, 2005-Kov-15 08:49

Aga,aisq tada,reiks meginti,dekui ;) O beje ta skaidria slanga reik pirkt kazkokia ypatinga atsparia kurui? Ir kur jos ieskoti?
Vartotojo avataras
Uteniskis
Draugas

Standartinė FK. » Ant, 2005-Kov-15 08:59

Cia jau nezinau man servise idejo, manau masinu detaliu parduotuvei kazka rekomenduos, nes cia kurui ir silumai turi buti atspari (nes bent pas mane tai sildomas kuras aisku ne karstas bet gal turi itakos). Bet nemanau kad cia kazkokiu super savybiu reikalauja
R19 D, PhII
Vartotojo avataras
FK.
Draugas

Standartinė Tomskis » Ant, 2005-Kov-15 09:32

o vat vienam pazystamui su Toyota Karova buvo daznas bajris kad nepagauna dizeliukas oro bekuriant ir negali uzsikurt, tai atidarem kuro baka ir iskart uzsikure. Nu cia jei kam kas tai turekit omeny toky bajri:)
Renault Clio 91m 1.4 RN [:AEM052] NEBER!!!
Renault Megane 96m. 1.6 66kw (Parduota)
Opel Combo 07m. 1.4 16v valdiska
Vartotojo avataras
Tomskis
Draugas

Standartinė Uteniskis » Ant, 2005-Kov-15 09:39

Jo,kazkur skaiciau jau toki bajeri,kad gali but bako alsuoklis uzsikimses.Reiks uzvedus pamegint atidaryt bako kamsti ir matysis,bus koks skirtumas,ar ne :)
Vartotojo avataras
Uteniskis
Draugas

Standartinė FK. » Ket, 2005-Kov-24 11:05

Radai beda ar dar kankiniesi??? :?: :?: :?:
R19 D, PhII
Vartotojo avataras
FK.
Draugas

Standartinė Uteniskis » Ket, 2005-Kov-24 11:11

seip tai neradau dar vis bedos,bet kad kaltas ne bako alsuoklis tai tikrai ;) apibegimu apie slangutes ir niekur nesimato,nei prie bako kur ateina,nei po kapotu.....seip net nzn kas gali buti....pvz vakare uzpompuoju salerka rankiniu budu,kad butu kieta,o atejus ryte vel pompa minksta ir pompuojas tiek pat kiek is vakaro....deja nzn ar tai blogai ar taip pas visus? seip tai lyg pradejo graziau dirbt uzvedus,sakau gal dar prasivazines,nes stovejo kokius 2men nevazineta,beto neaisq kokia buvo salerka uzpilta :roll:
Vartotojo avataras
Uteniskis
Draugas

Standartinė FK. » Ket, 2005-Kov-24 11:18

AS tai tos pompos neuzpumpuoju bandziau bet atsibodo. Bet viskas normaliai ir be jos veikimo net nezinau kam tas pumpavimas reikalingas:) Svarbu nesiurbtu oro
R19 D, PhII
Vartotojo avataras
FK.
Draugas

Standartinė Uteniskis » Ket, 2005-Kov-24 11:25

na pas mane tai uzsipompuoja kietai ji,o reikalinga pagrinde tik po kuro filtro keitimo :) kad davaryt kura iki siurblio ir isstumt ora per nuorinimo varzteli :wink: seip tai nelabai supratau,kaip tau uzdejo skaidria slanga prie kuro filtro,nes kiek ziurejau,ten ta slanga gamikliskai pritvirtinta prie to metalo,kuris sukas prie filtro :o
Vartotojo avataras
Uteniskis
Draugas

Standartinė FK. » Ket, 2005-Kov-24 11:28

Ne tik hamutas gamyklinis t.y. viekartinis.
Siaip keiciau kurop filtra ta pilnai neuzpumpavau nepavyko, bet kadangi kuro siurblyje buvo kuro tai uzsikure varikliukas ir po to prasidirbo be problemu:)
R19 D, PhII
Vartotojo avataras
FK.
Draugas

Standartinė Ged@s » Ket, 2005-Kov-24 11:57

nagrinejau ta oro patekimo i baka klausima:

pats kuro bako kamstis (rakinamas) yra nepralaidus orui (parasyta trimis kalbomis ant reversines puses) - tai oras i baka patenka jei teisingai supratau pro toki ventiliuka kuris itaisytas salia kuro bako kamscio - jis panasus i knopkele, kuria kamstis, kai ji uzsuki, ispaudzia... buvo man vienu metu vaziavimo metu pradeje trukciot variklis nei is sio nei is to, tai pustelejau ant tos knopkes WD, beda dingo :wink: turbut uzsivakuumines buvo kuro bakas, kaip xebra sake...

p.s. kuro filtras naujas, kuras tikrai kokybiskas, o trukciodavo tik nuvaziavus kokius 7 km, t.y. variklis ir sildomas kuro filtras jau budavo karsti...

idomu, ta knopke yra tik pas dizelius :?:
Vartotojo avataras
Ged@s
Draugas

Standartinė Uteniskis » Ket, 2005-Kov-24 13:24

Manau turetu but ir bendze ta knopkele :) o seip tai kokiu principu jin veikia? kai isispaudzia paduoda i baka ora,bet matyt atsokusi atgal ne,kad negryztu oras ir ir neatsitemptu is slangu i baka kuro? as manau taip. Beje dar viena kabliuka radau...jei turi but uzpilimo bako kamstis sandarus,tuomet manau pas mane gali buti beda dar ir cia....pas mane kamstyje bako kiek suprantu turetu but guma,kuri atsiremia i bako uzpilimo vamzdi ta ir uzsihermetina,taciau pas mane jinai kaip plastamase jau :? is pradziu maniau,jog taip turi but,bet paskui logiskai pamasciau,jog nelabai...palankscius,supratau,jog ten sukietejusi guma....gal prie progos zvilkterekite,ar bako kamstelio puseje esanti guma (tarpinele) yra minkstos gumos.Buciau labai dekingas,nes manau,kad tas sandarumas daug ka ir lemia :wink: juk voztuvelis tas ne bereikalo yra
Vartotojo avataras
Uteniskis
Draugas

Standartinė FK. » Ket, 2005-Kov-24 13:27

Ged@s rašė:nagrinejau ta oro patekimo i baka klausima:

pats kuro bako kamstis (rakinamas) yra nepralaidus orui (parasyta trimis kalbomis ant reversines puses) - tai oras i baka patenka jei teisingai supratau pro toki ventiliuka kuris itaisytas salia kuro bako kamscio - jis panasus i knopkele, kuria kamstis, kai ji uzsuki, ispaudzia... buvo man vienu metu vaziavimo metu pradeje trukciot variklis nei is sio nei is to, tai pustelejau ant tos knopkes WD, beda dingo :wink: turbut uzsivakuumines buvo kuro bakas, kaip xebra sake...

p.s. kuro filtras naujas, kuras tikrai kokybiskas, o trukciodavo tik nuvaziavus kokius 7 km, t.y. variklis ir sildomas kuro filtras jau budavo karsti...

idomu, ta knopke yra tik pas dizelius :?:

Yra, niekada anksciau i ja nebuvau atkreipes demesio, bet tik ka isitikinau kad yra.
R19 D, PhII
Vartotojo avataras
FK.
Draugas

Standartinė Uteniskis » Pen, 2005-Kov-25 08:46

Na tai kaip,ar paziurejote kas,ar bako kamstelyje esanti gumine tarpine minksta, ar kieta? :oops:
Vartotojo avataras
Uteniskis
Draugas

Standartinė FK. » Pen, 2005-Kov-25 08:48

Dar ne
R19 D, PhII
Vartotojo avataras
FK.
Draugas

Standartinė Uteniskis » Pir, 2005-Bal-04 14:49

Tai va,pastaciau skaidrias slangutes tiek pries kuro filtra,tiek po jo.Is pradziu lyg biski kildavo burbuliukai ir filtro i kuro siurbli,bet i ji tikrai oro nepatenka is bako,taciau pavazinejus,lyg ir dingo.Tai kiek suprantu,beda ne oro patekime i siurbli,nebent paciame siurblyje sumazeja kuro,bet kaip?bandziau pust,atbulinis voztuvas laiko,vadinasi i baka negryzta is siurblio.Tai sakau gal gryztamas nutraukia kiek is siurblio,nors manau nelabai imanoma....siryt bandziau dukart pasildyti zvakes tai uzsivede daug graziau,todel sakau gal ne visos veikia pakaitinimo zvakes,todel salta nelabai graziai dirba uzsivedusi??? ka kazi tikrint toliau,kokia eiga? zvakes,purkstukai,turbina,kompresija,siurblys.Aisq butu geriausia viska patikrint,bet l brangu gaunasi :( seip vedasi ji tai gerai,is puse abaroto.....
Vartotojo avataras
Uteniskis
Draugas

Standartinė FK. » Pir, 2005-Bal-04 15:05

Jei uzsikuria gerai ir siltas dirba gerai tisk saltas trukcioja gesta tai verta paziureti ar veikia toks termostatas (ar kaip ji pavadinti) nuo jo eina trosiukas i kuro siurbli toj sriti prie svirciu kur ir gazo trosas ateina. Jo fukcija kai saltas variklis padidinti variklio laisvas apsukas. Mano buvo parejes tai saltas lyg uzsikuria bet dirbti nenori. O patikrinti paprasta kai saltas trosiukas turi buti isitempes, o kai siltas atsileidzia (jei neklystu, o jei klystu atvirksciai) bet kokiu atveju jo funkcija itempti ir atleisti trosa tai patikrinti paprasta be jokiu meistru kaip ir pasikeisti:)
R19 D, PhII
Vartotojo avataras
FK.
Draugas

Standartinė Uteniskis » Pir, 2005-Bal-04 15:14

zinau as ji,ten ji reguliuoja vakumas,taciau kas reguliuoja ta vakuuma? kazkoks daviklis turetu irgi,taciau kur jis yra? seip man jis suveikia tik kai buna "-" temperatura,ir tai veikia labai trumpai,prie salciu kokia min tik :( bet manau turetu ilgiau,beto kad ir "+" temp.....

P.S. tiesa,tas salto variklio nenoras dirbti,springinejimas....jis lyg ir uzsiveda gerai,dirba,bet vis springineja,ir vel gerai vel springsta ir vel gerai.....velnias kazkoks...
Vartotojo avataras
Uteniskis
Draugas

Standartinė FK. » Pir, 2005-Bal-04 15:21

gal mes ne apie tapati kalbam
apie kuri as tai padidina apsukas ir vasara (aisku gal tik keliom minutem).
pas man paprastas dyzelis
jei rusiskai skaitai ryt galesiu nuskanaves is knygos atsiusti aprasyma
R19 D, PhII
Vartotojo avataras
FK.
Draugas

Standartinė Uteniskis » Pir, 2005-Bal-04 15:26

seip manau kalbam apie ta pati,tik kur pac tas daviklis yra. Seip rusiskai skaitau as,todel butu labai malonu,jei nuskanuotum ir atsiustum ryt :) kazkada teiravausi,gal kas turi kompiuteriniame formate manualu kokiu,taciau nieks neatsiliepe :( megstu pasikrapstineti pac,todel tokie dalykai man laaabai praverstu :wink:
Vartotojo avataras
Uteniskis
Draugas

Standartinė FK. » Pir, 2005-Bal-04 15:32

ok

http://jester.com.ua/renault/ bet man nepatiko formatas beto angliskai:) man su rusu lengviau
R19 D, PhII
Vartotojo avataras
FK.
Draugas

Standartinė Uteniskis » Tre, 2005-Bal-06 12:19

pas mane kitoks siurblys :( seip susidejau persvieciamas slangas tiek pries kuro filtra tiek iki siurblio,tai is bako iki kuro filtro oro tikrai neateina,taciau kazkaip keistai man is kuro filtro....kai uzgazuoji gerai taip ir nubega eilute burbuliuku,arba gerai trinktelejus kumsciu,taip pat nubega burbulai....manau taip neturetu butu,todel planuoju pamegint keleta dienu pajungti per filtriuka tiesiai is bako i kuro siurbli ir ziuret kas bus....beje dar klausymas,kaip keiciasi kuro filtras? ar jis visas nusisuka ir keicias ar tik kazkoks viduje filtravimo elementas? ir kaip per kur ten keicias? atsisuka tik is virsaus vienas narztas ir viskas???...
Vartotojo avataras
Uteniskis
Draugas

Standartinė FK. » Tre, 2005-Bal-06 12:23

Uteniskis rašė:pas mane kitoks siurblys :( seip susidejau persvieciamas slangas tiek pries kuro filtra tiek iki siurblio,tai is bako iki kuro filtro oro tikrai neateina,taciau kazkaip keistai man is kuro filtro....kai uzgazuoji gerai taip ir nubega eilute burbuliuku,arba gerai trinktelejus kumsciu,taip pat nubega burbulai....manau taip neturetu butu,todel planuoju pamegint keleta dienu pajungti per filtriuka tiesiai is bako i kuro siurbli ir ziuret kas bus....beje dar klausymas,kaip keiciasi kuro filtras? ar jis visas nusisuka ir keicias ar tik kazkoks viduje filtravimo elementas? ir kaip per kur ten keicias? atsisuka tik is virsaus vienas narztas ir viskas???...

Praktiskai ir viskas.
R19 D, PhII
Vartotojo avataras
FK.
Draugas

Kitas

Grįžti į Technika

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 26 svečių