Tarpines keitimo po "galva" ypatumai

Viskas apie Renault 19

Moderatoriai: Vidulis, 2SHAE

Tarpines keitimo po "galva" ypatumai

Standartinė Bildux » Sek, 2005-Lie-17 18:51

Taigi, pradzia buvo tokia:
Bildux rašė:
Tevukas rašė:Pas mane po variklio taisymo prad?jo u?virin?t vanduo :roll:

tevukas zinok ir pas mane tas pats daros po praktiskai tokios pat problemos, kuria tu turejai. Anksciau vandens rodykle budavo tarp tu dvieju padalu per viduri, dabar pastoviai beveik ant paskutines viengubos linijos, kartais ir biski uz jos. Buna uzeina tai per kokia 10 sek vandens temperatura per puse padalos nukrinta

Aptikau problema, del ko tas vanduo kaista, tik dabar reikia rasti problemos priezasti.
Problema ta, kad praejus vos 3 menesiams po vos ne kapitalinio variklio remonto (900 lt), pastebejau kad i ausinimo skysti patenka tepalas ir uzkisa kanalus, peciuka, ko pasekoje ir kaista variklis. Kaimynas sako kad gali tik pro tarpine leisti tepala.
Tai klausimas, ar pagal viska reikia paverzti galva po kiek laiko kai pakeiti galvos tarpine, ar nereikia? Ar manuoju atveju gali tai padeti?
Klausiu, nes nezinau ar nuvaziavus i servisa man graziai su meistrais kalbet, ar nelabai, nes galva buvo slifuota ir tarpines keistos, o apie sedima tarpines tai tik kaimynas uzsimine.
Tai butu malonu gauti patarimu
(ex) R19 Ph1 TSE '89 fotogalerija
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Monas_ » Sek, 2005-Lie-17 23:42

O negalejo tai buti meistru darbo brokas? Kazkaip nesu girdejas asmeniskai kad reikia varzyti tarpine... Beja praeita savaite ir as keiciau tarpine, buvo itarimai kad gali buti palinkusi galva arba parejusi tarpine. Taigi pakeiciau nemazai daliu, tarpine, gumeles ir dar keleta. Rezultatai tokie: po palakstymo po miesta pastebejau kad vanduo neuzverda, bet ventiliatorius jungiasi anksciau (buvo pakeistas radiatoriuje esantis termo daviklis, kuris ir reguliuoja ventiliatoriaus ijungima). O seip viskas eina kaip bitele, vanduo niekur nebebega ir dabar ramiai vaziuoju net karsciausia diena. Laiko patikrintas meistras uztruko siek tiek daugiau nei darbo diena.
Kaišiadorys - Vilnius
Megane II PH2 universalas | 1.9dci 96kW
R19 PH I 1.7i LPG Cabrio - laisvalaikiui + R19 PH II 16V - renka dulkes dabar
Renault Megane Scenic 1.9dci 96kW - žmonai ir kelionėms
| +3 7 0 6 8 4 7 9 7 2 4 | http://www.monas.lt/
Vartotojo avataras
Monas_
Site Admin

Standartinė rwt » Pir, 2005-Lie-18 06:43

o kiek kainavo tarpines keitimas ir gumeliu ir darbas? Nes as noriu ir pasikeisti, ba jau benzas i tepalus subega.. per tarpine tepaliuka leidzia negerai vnz..
R19 PH2 16v 1993
http://goo.gl/myYScw
Vartotojo avataras
rwt
Narys

Standartinė Ged@s » Pir, 2005-Lie-18 10:03

jei i antifriza patenka tepalas, tai gali buti skiles variklio blokas, galva gali buti ir ne prie ko.

o skilti gali blokas del perkaitimo...
Vartotojo avataras
Ged@s
Draugas

Standartinė Bildux » Pir, 2005-Lie-18 12:45

Ged@s rašė:jei i antifriza patenka tepalas, tai gali buti skiles variklio blokas, galva gali buti ir ne prie ko.

Man irgi siandien ta pati sake, bet varikliu meistrai iki treciadienio atostogauja, tai tik treciadieni paliksiu masina kad ziuretu. Jei ka, bus reikalingas variklis 1.7 mono :?

As kai remontavau varikli, tai man slifavo galva, keite abi (galvos ir voztuvu dangtelio) tarpines, paskirstymo dirzeli, abu itempimo guolius, voztuvu gumytes, paskirstymo velenelio salnykus, pritryne voztuvus, plove sistema, keite tepalus i shell pusiau sintetinius, kolektoriaus tarpine, galvos varztus, nu dar ten gal ka pamirsau, tai viskas kainavo apie 900 lt
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Ged@s » Pir, 2005-Lie-18 13:25

zhiauru. viens draugelis irgi su motaru apturejo panasaus dydzio nuostoli, bet jo priezastis - trukes dirzelis.

bet buna zhiauru, kai susipili labai gerus tepalus, pasidarai "pusiau kapitalke", ir vistiek reik varikli isimt... buwo man taip su vienu senu bmw, bet jo atveju antra karta meistrai dirbo su 50 % nuolaida, (ne uz dyka, kaip turejo) - jie buwo blogai suvirine galva. teko kartot.

kitu atveju, turetu su r11turbo - irgi, tik susipyliau tepalus kazkur uz 100 lt, ir vuolia - grietine tepale :lol:
:(
Vartotojo avataras
Ged@s
Draugas

Standartinė rwt » Ant, 2005-Lie-19 07:25

Ged@s rašė:jei i antifriza patenka tepalas, tai gali buti skiles variklio blokas, galva gali buti ir ne prie ko.

i antifreeza nepatenka kiek ziurejau tepalai grazutis zalias antifreezas ;)
tai vnz kazkur 400-500lt kainuos tas malonumas.. jei tiek nekeisiu kiek ishvardino.
R19 PH2 16v 1993
Vartotojo avataras
rwt
Narys

Standartinė Tomskis » Ant, 2005-Lie-19 11:56

o kai pvz gali antifryzas arba vanduo patekt i varikli? nu as suprantu kaip, per tarpine, bet kaip vanduo sudega kad eina balti dumai? jis gi nedegus:)
Renault Clio 91m 1.4 RN [:AEM052] NEBER!!!
Renault Megane 96m. 1.6 66kw (Parduota)
Opel Combo 07m. 1.4 16v valdiska
Vartotojo avataras
Tomskis
Draugas

Standartinė Bildux » Ant, 2005-Lie-19 12:03

Tomskis rašė: bet kaip vanduo sudega kad eina balti dumai? jis gi nedegus:)

Nu kaip mano galva nesa, tai tas vanduo nesudega, bet del karscio pavirsta garu, ir per dusliarka isgaruoja, del to matomas baltas garas
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Monas_ » Ant, 2005-Lie-19 22:12

rwt rašė:o kiek kainavo tarpines keitimas ir gumeliu ir darbas? Nes as noriu ir pasikeisti, ba jau benzas i tepalus subega.. per tarpine tepaliuka leidzia negerai vnz..

Man viskas kainavo 440Lt, bet tikrai dziaugiuos tokia operacija padares, nes tuoj montuosiu duju iranga ir tada varksui motoriukui teks kenteti duju smarve :( Na bet tikiuos kad motoras tarnaus ilgai ir patikimai (Tfu tfu tfu).
Kaišiadorys - Vilnius
Vartotojo avataras
Monas_
Site Admin

Standartinė rwt » Tre, 2005-Lie-20 07:06

dekui uz informacija ;)
R19 PH2 16v 1993
Vartotojo avataras
rwt
Narys

Standartinė Tevukas » Tre, 2005-Lie-20 08:18

Kaip ir reikia tik?tis vasar? i?lenda b?dos d?l variklio perkaitimo, nes da?niausiai pareina termo daviklis ir ko pasekoje perkaista variklis, susikraipo galva ir etc. :roll:
Pas mane sutvark? ta galv?, pakeit? tepalus ir tarpin? bei termo davikl?. Bet u?kaitus varikliui iki darbin?s temperat?ros ir j? u?gesinus man bi?ki i?pu?ia vandens pro i?sipl?timo bakelio vir?? :mrgreen: Manau pro galvut? praleid?ia kompresij?, d?mo jokio nemeta :roll:
Tai isigudrinau kietai u?sukt bakelio u?sukim? ir viskas b?na OK :wink:
Renault 19 Chamade - 1,7 55kw (Parduota)
Tevukas
Draugas

Standartinė Ged@s » Tre, 2005-Lie-20 10:55

aha... kietai uzsuktas kamstis :lol:

buwo taip man kai prapute galva r11turbo. kad pirsto storio slangele pasidaro rieso storio - iprastas reginys :D
Vartotojo avataras
Ged@s
Draugas

Standartinė Tevukas » Tre, 2005-Lie-20 12:13

Na ?langos tikrai nepadid?ja, o jei ir galv? prap?s nebetaisysiu. O i?kart metalo lau?an :roll:
R19 laikau d?l ekonomi?kumo, galit netik?t, bet savaitgal? vykom ? mol?tus ir paskai?iavom, kad normaliai va?iuojant trasoje duj? ?m? 6ltr/100 km :mrgreen:
Tevukas
Draugas

Standartinė Bildux » Tre, 2005-Lie-20 13:04

Tevukas rašė: u?gesinus man bi?ki i?pu?ia vandens pro i?sipl?timo bakelio vir?? :mrgreen: Tai isigudrinau kietai u?sukt bakelio u?sukim? ir viskas b?na OK :wink:

Man irgi dabar taip yra (buvo gal , nes siandien jau pradetas ardyti variklis), bet po keliolikos uzgesinimu tas kamstelis nebeatsisuka su ranka, reik pagalbiniu priemoniu :) mano termodaviklis tvarkoj buvo/yra , nes pastaruoju metu ventiliatorius pastoviai dirbdavo uzgesinus masina. Tevukas manau neilgai vazinesi su tokiu varikliu, geriau butu kita rast uz 300 lt ir susidet.

Del ekonomiskumo tai manoji kazkaip nelabai, nors si savaitgali grizau is Panevezio vaziuodamas 90 km/h (kas buvo be galo sunku autostradoje) kad neperkaitinciau variklio, tai duju sanaudos gavosi man rekordiskai mazos - 7,4 ltr/100 km , bet paprastai buna 8.5 , o mieste sukiojantis i 13 ltr/100 km nelabai telpu
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Saulius » Tre, 2005-Lie-20 14:01

Nors ne i tema, bet pries pora sav vaziavau marsrutu Kaunas-Utena-Zarasai-Stelmu??-Dusetos-Anyksciai-Kaunas. Teko ir zvyrkeliais paklaidzioti, bet grizes nustebau- sanaudos gavosi 6,00 l/100km, na vaziavau nesidraskydamas bet uz 100 Lt nuvariau apie 575 km.
Vartotojo avataras
Saulius
Narys

Standartinė Tevukas » Tre, 2005-Lie-20 14:24

Tevukas rašė: Tevukas manau neilgai vazinesi su tokiu varikliu, geriau butu kita rast uz 300 lt ir susidet.

Naujo tikrai nesid?siu, ir pirma senaj? reik u?kalt :roll:
Tevukas
Draugas

Standartinė Saulius » Tre, 2005-Lie-20 14:28

Tevukas rašė:
Tevukas rašė: Tevukas manau neilgai vazinesi su tokiu varikliu, geriau butu kita rast uz 300 lt ir susidet.

Na uzkalt varikli galim ir mes padeti :lol:
Vartotojo avataras
Saulius
Narys

Standartinė Tevukas » Tre, 2005-Lie-20 14:30

Saulius rašė:
Tevukas rašė:

Na uzkalt varikli galim ir mes padeti :lol:

Be mano ?inios net u?kurt negal?sit :mrgreen:
Tevukas
Draugas

Standartinė Monas_ » Tre, 2005-Lie-20 16:09

Tevukas rašė:...u?kaitus varikliui iki darbin?s temperat?ros ir j? u?gesinus man bi?ki i?pu?ia vandens pro i?sipl?timo bakelio vir?? :mrgreen: Manau pro galvut? praleid?ia kompresij?, d?mo jokio nemeta :roll:
Tai isigudrinau kietai u?sukt bakelio u?sukim? ir viskas b?na OK :wink:

Su ta propke yra rimtas bajeris, pas mane irgi bego maniau kad ragas tarpinei, pasirodo ragas buvo kamsciui. Meistriukas kur man modeli tvarke sake kad uzkaitus motorui susidaro iki 1.5 atmosferos spaudimas, kuri geras kamstis turetu islaikyt, o jei bega tai turbut problema kamstyje yra visu pirma. Na jei slangos plecias iki nesamoningo lygio tada itas rekalas, bet jei tik vandenukas bega tai gal dar nera taip blogai. Iskirpo gumini voztuva i propke ta is kazkokios gumos ir ikale. Kol kas viskas normaliai yra (tfu tfu tfu).
Kaišiadorys - Vilnius
Vartotojo avataras
Monas_
Site Admin

Standartinė Bildux » Tre, 2005-Lie-20 16:18

Na bet jei kamsti atsukus, tai spaudimas nesusidaro, ir jei uzgesinus varikli atsuktu kamsciu pradeda kilti vanduo, tai manau taip neturi buti.
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Tevukas » Tre, 2005-Lie-20 18:20

Spaudimas ir turi susidaryt, pas mane u?sukus vanduo niekur neb?ga :roll:
Tik kaip ir min?jau u?gesinus varikli vanduo kyla :?
Tevukas
Draugas

Standartinė Bildux » Pen, 2005-Lie-22 06:32

Na tai issiaiskino visos tos nesamones, kuri pas mane dedasi, priezasti:
Tarpine grazi, nors atgal dek
Patikrino galva ant kazkokio spec.stendo - viskas ok.
Tai liko kaltas tik blokas.
Vakar nuveziau viena varikli uzlankstytais voztuvais, tai sake blokas tiks nors variklis nuo 87m R21 1.7 karb. Tipo sake, kad visi 1.7 varikliu renault (ir volvo) blokai identiski. Tikiuos kad taip ir bus, ziuresim ka ten jie pridarys, sake per kita savaite bus baigta.
O ta problema, kad truksta blokas, meistrai sake renault varikliuose daznai pasitaiko (bent ju praktikoje)

P.S. uzsiminiau kad man dar masina sukant vaira posukyje dreba, tai paminejau jog itariu kad bus kaltas pusasis, nes jis man keistai is pacios pavaru dezes kliba, tai sake jog renuskiu silpna vieta yra tas salnikas ar dar kazkokia pavaru dezes detale, kur kisasi pusasis.
Tai tiek prognoziu. Dabar lieka laukt rezultatu.
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Tevukas » Pen, 2005-Lie-22 08:55

Lauksiu rezultat? d?l variklio bloko keitimo.
Tevukas
Draugas

Standartinė Monas_ » Pen, 2005-Lie-22 15:38

To Bildux: zinok tik viena kad meistrais jei visais tikesi tai tikrai bankrutuosi. Is viso jei niekas nerekomenduoja servizo i ji nevaziuok visai geraiu tenai. Ir tai kad daug jie masinu bando taisyt irgi ne rodiklis. Nusisneka jie daznai ir skaiciuoja visai ne tai ko reikia. Geriau varyt pas patikima meistra ir ziuret kame reples yra. Nes paskui paaiskes kad kaltas buvo koks issipletimo blokelio kamstis o tu puse masinos pakeitei. Taip kaip man kad buvo su priekiniu guoliu. Sako ne guolis cia tau ne guolis, deze kalta. Issitikinau kad nusisnekejo kai pakeiciau tris dezes po karaliais... Linkiu kad tau taip nenutiktu. Apie pusasiu bedas kazkas kalbejo ir pas mus Siauliuose, sake kad cia daugiau Espeisu beda, bet ir tai pasireiskia kai jie buna smarkiai dauzti ir neatitampyti iki galo. O sei psakau kai meistrai sako tai gal cia tas arba anas tada vaziuoju kitu ieskot, nes kazkaip atsibodo moket po penkis kartus uz viska. O jei meistras pasako a cia renuske, oi kai psunku su ja dirbt, ja ardyt ir t.t. nei kainos nebeklausiu tada. sekmes
Kaišiadorys - Vilnius
Vartotojo avataras
Monas_
Site Admin

Standartinė Bildux » Šeš, 2005-Lie-23 05:26

Na gali buti kad priburia tie servisai, bet kur taiso tai ten visi savi (ne mano, bet labai patikimo pazistamo zmogaus, kuris anksciau ten dirbo virsininku ir su visais gerai suejo).
Tik va beda kad dabar atostogu metas, tai keli atostogauja, del to prades tvarkyti tik nuo pirmadienio.
Kai bus rezultatai, parasysiu.
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Tevukas » Ant, 2005-Rgp-02 11:43

Pabaigai nor??iau pasakyti, kad mano Renukui su vandeniu viskas susitvark?. ?langos nesukiet?ja, u?gesinus vandens nei?pu?ia ir vanduo nebeu?verda ;)
Tevukas
Draugas

Standartinė Bildux » Ant, 2005-Rgp-02 19:55

Na ka, atsiemiau ka tik savo renuske, tai labai nervuotas dabar esu :evil:
>>>>>1.Keistas blokas (gavau nemokamai is uosvio nuo Renault 21 87metu)
---Blokas tinka, bet ne viskas, reikia papildomo kronsteino priekinei pagalvei pritvirtinti, slangos ne visos tinka, nes biski kitaip ausinimo sistema isdestyta
>>>>>2.Keisti ziedai, nes anas variklis 3 metus stovejo nejudintas, tai reikejo keisti
>>>>>3.Keistas sankabos diskas, nes is senojo tik kniedes bebuvo like
>>>>>4.Vel keite salnikus, nes is seno bloko negalejo isimti (tiksliai nzn, apie kokius salnikus kalba eina)
>>>>>5.Plauta sistema, keistas tepalas, filtras

VISO: 950 lt

Rezultatas: kad pavara ijungti, reikia sankaba iki dugno numinti, ir vos tik milimetra atleidi, staigiai griebia, tai arba uzgestu, arba prakasais varau. Sake prasidirbs, bet man kazkaip noretusi patempti sankabos trosa, ale nesuprantu ka ten daryti
Ausinimo sistemoj vis dar biski yra tepalo lasiuku, bet sake turi pora dienu prasivalyti, tada eriks perplaut sistema ir uzpilt antifrizo.
Ventiliatorius keistai isijungia prie labai aukstos temperaturos
Nesuprantu kodel, bet labai sunkiai pradejo sukinetis vairas, blyn reikia butinai su dviem rankom sukioti :shock: Gal as per daug pripratau per tas dvi savaites prie masinu su vairo stiprintuvais???
Kazkip nepatogios sedynes paliko kai ilipau i masina :D Toks suspaustas pasijutau. Ir dar vairuotojo sedyne ziauriai istepliota :? Vienzodziu persedus nuo 626 bent prie manosios R19 vairo, jausmas kraupus, bet gal priprasiu.
Bleka siandie toks noras ta nuoskauda aplaistyt, bet gaila kad ryt anksti i darba
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Saulius » Ant, 2005-Rgp-02 20:11

Jo tiek litu... O sake pries taisant kiek tai kainuos? As uz tave isgersiu :D
Vartotojo avataras
Saulius
Narys

Standartinė Bildux » Ant, 2005-Rgp-02 20:38

Saulius rašė:Jo tiek litu... O sake pries taisant kiek tai kainuos? As uz tave isgersiu :D

Gerai, isgerk :)
O sakyt tai konkreciai ne vienam servise nesako.
Pirmiausia nieko nesake, nes problema nebuvo aiski, reikejo ardyti, tikrinti galva(vien ja ant stendo patikrinti 100 lt kainuoja), tarpine ziureti, po to kaltinti bloka.
Zinojau, kad variklio isemimas - isardymas - surinkimas kainuos 300 lt. Aisku tepalas, filtras, ausinimo sistemos ploviklis. Po to paaiskejo, kad dar ir sankabos diskas apie 70 lt, ziedu komplektas apie 150 lt, reikejo ir sena varikli iardyti bei galva, dirzeli, dirzelio itempimo guolius, pagalves ir visoki kita bruda perdeti. be to dar i pavaru deze tepalo pripyle, nes biski deze leidzia, tai jau sake visai mazai bebuvo. tai viskas taip ir susidaro.Is salies atrodo nerealiai daug, bet paziuri i saskaita, viskas kaip ir aisku
Darbas 630 lt
Detales 320 lt

Be to, klausimas:
Ar apsimoka sena bloka ir galva uzlankstytais voztuvais i metalo supirkima vezt, ar net neapsimoka tampytis?
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Kitas

Grįžti į Technika

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 88 svečių