Durnas klausimas apie dujas

Viskas apie Renault 19

Moderatoriai: Vidulis, 2SHAE

Durnas klausimas apie dujas

Standartinė Saulius » Sek, 2005-Rgs-11 21:46

Ar su dujomis naudojamas purkstukas (mono varikliuose)? :oops:
Vartotojo avataras
Saulius
Narys

Standartinė Bildux » Pir, 2005-Rgs-12 06:41

Ne, purkstukas skirtas purksti benzinui, nepurskia duju. Duju ipurskimo sistemose statomi specialus duju purkstukai.
Del to, kad vaziuojant dujomis nenaudojamas purkstukas ir yra viena is pagrindiniu problemu, del ko po kurio laiko masina nebenori vaziuoti benzinu, nes neneudojamas purkstukas apkalkeja ir uzsikisa. Kad taip nenutiktu, rekomenduojama kartas nuo karto pavazineti benzinu.
Buna atveju, kai saunuoliai duju montuotojai blogai sudeda dujas, ir kai perjungi duju tiekima, neatjungiamas purkstuko maitinimas, del ko variklis gali buti maitinamas dujomis bei benzinu vienu metu, kas issaukia greita variklio uzlinkima.
(ex) R19 Ph1 TSE '89 fotogalerija
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Saulius » Pir, 2005-Rgs-12 07:05

Aciu.
Galit istrinti :wink:
Vartotojo avataras
Saulius
Narys

Standartinė Tevukas » Pir, 2005-Rgs-12 10:17

Ir dar montuotojai kai dujas deda beveik niekada kai va?iuojama dujomis nei?jungia kuro siurbliuko. Kas ne?ino greit sudegina, kai va?in?ja dujomis, o benzino bake visi?kai n?ra :roll:
Renault 19 Chamade - 1,7 55kw (Parduota)
Tevukas
Draugas

Standartinė Beginer » Pir, 2005-Rgs-12 10:36

bildukai ir tevukai matau nusimanot apie dujas, tai gal pasakytumet kiek % galima uzpilti duju i baliona jei yra apsauginis voztuvas?
Kazkur skaiciau, kad 80%, teisybe?

Ir dar klausimas jums. Jei varai ant duju ir jos baigiasi tai automatiskai persijungia i benza ar ne?
R19 Chamade 1.7 Ph-I 1990 (neber)
Renault Laguna 2.0 1994
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Beginer
Draugas

Standartinė Saulius » Pir, 2005-Rgs-12 10:52

Beginer rašė:bildukai ir tevukai matau nusimanot apie dujas, tai gal pasakytumet kiek % galima uzpilti duju i baliona jei yra apsauginis voztuvas?

Ir dar klausimas jums. Jei varai ant duju ir jos baigiasi tai automatiskai persijungia i benza ar ne?

Bent pas mane ant jungiklio yra trys padetys:
1.Benzas - visa laika tik benzas :)
2. Auto- kai kuri masina tai benza ima, pagazavus iki 2000 automatiskai dujos persimeta.
3. Dujos- dujos :)
Siaip jeigu jau jauti kad baigiasi dujos (pradeda dust) greit perjungi benza ir spaudi gaza (ir leki kaip akis isdeges) :D
Vartotojo avataras
Saulius
Narys

Standartinė Beginer » Pir, 2005-Rgs-12 11:08

Pas mane irgi tas pats, tai vat man ir idomu ar ta "Auto" padetis perjungia is duju i benza ar ne... Kazkaip itariu, kad nelabai... :)
Renault Laguna 2.0 1994
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Beginer
Draugas

Standartinė Tevukas » Pir, 2005-Rgs-12 11:56

Beginer rašė:bildukai ir tevukai matau nusimanot apie dujas, tai gal pasakytumet kiek % galima uzpilti duju i baliona jei yra apsauginis voztuvas?

Nuo degalin?s priklauso jei n?ra apsauginio vo?tuvo. Pvz pas mane ? 30 litr? talpos balion? prileid?ia 27 litrus duj? :)
O kai dujos baigias reikia perjungti ant benzino :roll:
Renault 19 Chamade - 1,7 55kw (Parduota)
Tevukas
Draugas

Standartinė saulys » Pir, 2005-Rgs-12 13:20

Beginer rašė:Pas mane irgi tas pats, tai vat man ir idomu ar ta "Auto" padetis perjungia is duju i benza ar ne... Kazkaip itariu, kad nelabai... :)

Automati?kai persijungia tik jei yra IV kartos duj? ?ranga (sekvencinis ?pur?kimas), o jei I arba II kartos - tai tur?t? b?t da**** priki?ta elektronikos - tai prakti?kai jos niekas ir nededa...
Vartotojo avataras
saulys
Draugas

Standartinė Bildux » Pir, 2005-Rgs-12 14:44

Tevukas rašė:Nuo degalin?s priklauso jei n?ra apsauginio vo?tuvo. Pvz pas mane ? 30 litr? talpos balion? prileid?ia 27 litrus duj? :)

Kiek duju uzpila priklauso ir nuo baliono voztuvo ir nuo degalines to tipo voztuvo. Bet reikalaujama kad negali buti nustatyta daugiau nei 80% viso turio, gali paskaityt prie kiekvienos degalines duju yra parasyta :wink:
I mano 60 ltr baka ipila 43.5 - 45
Lukoil'e pripila maziau nei Statoil'e
O ir duju baliono voztuvas po biski devisi. Pradzioj pries beveik 3 metus man bet kurioj degalinej i tuscia max 43.3 ipildavo, o dabar visose daugiau kaip 44 ltr ipila. Netikiu kad visos degalines voztuvus nureguliavo :roll:
Kad benzo siurblys turi pastoviai dirbt ir ant duju, ka tik buvo ta tema diskusija, Faktas tas, kad taip turi buti.
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė vidmux » Ant, 2005-Rgs-13 08:58

kaip cia gali uzsikimsti benzo purkstukas jei uzvedant masina ant AUTO padeties atomobiliukas kuriasi juk ant benzo, p askui jau priklausomai nuo sureguliavimo prie tam tikru apsuku persijungia dujos, pas mane prie 3000, nepaisant to su raudona lepule irgi smagu pavazyneti :)
Su pagarba Vidmantas U. 2004 - 2010
Vartotojo avataras
vidmux
Narys

Standartinė Vikis » Ant, 2005-Rgs-13 10:14

Bildux rašė:Kad benzo siurblys turi pastoviai dirbt ir ant duju, ka tik buvo ta tema diskusija, Faktas tas, kad taip turi buti.

Kur cia taip buvo diskutuota ir kam to reikia kad jis dirbtu?
R19 PhI, 5D, 1.7i multi ۩
R19 PhI, 5D, 1.7i multi ex
Safrane PhI, 2.2Si
Espace III, 2.0 16V
Vartotojo avataras
Vikis
Draugas

Standartinė Bildux » Ant, 2005-Rgs-13 12:45

Vikis rašė:
Bildux rašė:Kad benzo siurblys turi pastoviai dirbt ir ant duju, ka tik buvo ta tema diskusija, Faktas tas, kad taip turi buti.

Kur cia taip buvo diskutuota ir kam to reikia kad jis dirbtu?

Cia (bent kazkiek)
http://r19klubas.smail.lt/forum/viewtopic.php?t=3453

Cia taip pat rasit informacijos, kam reikalingas veikiantis siurblys :)
http://www.autodujos.lt/forumas/viewtop ... t=siurblys
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Vikis » Tre, 2005-Rgs-14 16:39

Labai idomu butu suzinoti is tu kurie turit dujas pasistate, veikia pas jus benzino siurblys ar ne? Ir ar jis nesugenda ilga laika veikdamas be reikalo. Ir paskui masina nevaziuoja ant benzino ne del to kad siurblys neveikia, o del to kad zmones uzmirsta, kad masina uzvedinet ir uzgesint reikia ant benzino o ne ant duju...
R19 PhI, 5D, 1.7i multi ۩
R19 PhI, 5D, 1.7i multi ex
Safrane PhI, 2.2Si
Espace III, 2.0 16V
Vartotojo avataras
Vikis
Draugas

Standartinė Beginer » Tre, 2005-Rgs-14 17:42

Bildux rašė:
Tevukas rašė:Nuo degalin?s priklauso jei n?ra apsauginio vo?tuvo. Pvz pas mane ? 30 litr? talpos balion? prileid?ia 27 litrus duj? :)

Kiek duju uzpila priklauso ir nuo baliono voztuvo ir nuo degalines to tipo voztuvo. Bet reikalaujama kad negali buti nustatyta daugiau nei 80% viso turio, gali paskaityt prie kiekvienos degalines duju yra parasyta :wink:
I mano 60 ltr baka ipila 43.5 - 45
Lukoil'e pripila maziau nei Statoil'e
O ir duju baliono voztuvas po biski devisi. Pradzioj pries beveik 3 metus man bet kurioj degalinej i tuscia max 43.3 ipildavo, o dabar visose daugiau kaip 44 ltr ipila. Netikiu kad visos degalines voztuvus nureguliavo :roll:
Kad benzo siurblys turi pastoviai dirbt ir ant duju, ka tik buvo ta tema diskusija, Faktas tas, kad taip turi buti.

Tai as ir klausiu kiek % leidzia uzpilti baliono voztuvas, o ne degalines voztuvas.(pirma kart apie toki girdziu)
Manau pas visus balionus standartiniai voztuvai yra...
Paskutinį kartą redagavo Beginer Tre, 2005-Rgs-14 18:05. Iš viso redaguota 1 kartą.
Renault Laguna 2.0 1994
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Beginer
Draugas

Standartinė Bildux » Tre, 2005-Rgs-14 18:01

To Vikis>>> pas mane siurblys veikia, bet buvo laikas kai pavazinejau biski be benzino kol pradejo cypti biski, tai pripyliau benzo, bet cypimas biski liko, nu bet normaliai, vaziuoja benzu, gali buti kad siurblys nebesudaro reikiamo slegio, nes gaza uzspaudus dusta masina, o gal reiktu benzo filtra pakeisti, nes nesu keites niekada (net kai parvare masina), na bet cia jau mano grynai apsileidimas, o ir man nebutina kad ant benzo vaziuotu gerai, svarbu uzsiveda ir dirba.
Aisku siurblys veikdamas gali sugesti, nes praktiskai dirba kaip ir benzu vaziuojant, bet kazin ar stovedamas jis ilgiau tarnaus, tuo labiau kad dirbdamas siurblys ausina purkstukus. O uzvedinet masina bet kokiai masinai ir irangai rekomenduojama ant benzo.

To Beginer>>>voztuvai nera visi vienodi, anksciau gal ir visi tokie pat buvo, bet dabar manau yra ivairiu firmu. Reikalavimas yra toks , kad max butu galima pripilt 80% duju, o jei ir maziau tai niekas nesikabines. Galbut netgi galima reguliuot kai kuriuos voztuvus, bet tiksliai nzn
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Grįžti į Technika

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 58 svečių