Renault 19 (+ ir -)

Viskas apie Renault 19

Moderatoriai: Vidulis, 2SHAE

Renault 19 (+ ir -)

Standartinė maksikas » Pir, 2005-Gru-12 20:58

Sveiki, noreciau pasidomet kodel jus taip sudomino Renukai 19? Juk pasiklausinejus ir siaip paskaicius forumus pamatai kad ji labai nepatvari masina, kad su ja daug bedu o taisymas ne is pigiausiu, detales gal ir pigios, bent jau as zinau kur galima papigiai gaut, bet pats taisymas nezmoniskai brangus, nes norint kazka pakeist reik pries tai puse visko nurink, nes ner priejimo.
P.S. Nieko blogo nenoriu pasakyt apie Renukus bet tik siaip idomi jusu nuomone...
Vartotojo avataras
maksikas
Stebetojas

Standartinė Bildux » Pir, 2005-Gru-12 21:24

NIeko ten nera sudetingo, viskas paprasta, tik kad neiprasta meistrams, tai ir maivosi. Masina kaip masina, nera ji tokia nepatvari kaip tau atrodo, tiesiog R19 daugiausia jaunimas vairuoja, kuriam viskas idomu ir klausineja beleko.

Kai as rinkausi R19, tai pasirinkau del nekasdieniskumo ir privalumu, kuriu buciau nerades kitose auto uz ta pacia kaina, bei aisku geresniu metu gaunas nei kokia audi.
(ex) R19 Ph1 TSE '89 fotogalerija
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė VMatas » Pir, 2005-Gru-12 22:03

Pirmas renukas pakliuvo Radviliskio turguj.. Tiesiog pagal kaina - tada man dar nebuvo svarbu kas ir kaip, o visokios audines normalesniu metu buvo per brangu... Patiko, labai patiko masina, nors ir teko ideti i ja kazkiek, bet ko noret - juk ne nauja perki, kad to nesitiketum... Bet nieko ypatingo ir nekeiciau, viskas kas normaliai devisi bevazinejant - na tiesa teko pasikeist greiciu deze po keliu metu.. O teorija kad masina greit byra nieko verta, jei normaliai priziuret nei ji byra nei ka...
O antra jau pirkau samoningai, ir turbodizeli - kadangi siek tiek nusimato man tolimu kelioniu, o duju nesinori.. Ir esu labai patenkintas - super motoras, ir masina irgi - i jokia Audi ir VW nekeisciau.. Vien prancuziskos sedynes ko vertos :D Ziauriai patogios ilgoje kelioneje - kai per diena padarai 900 km, tai jauciasi :D Na ir vokiskos ("pigios") su tiek pribanbasu uz tokia kaina niekaip nenusipirksi.. O dizelio garsas vokiskos salone tai kaip traktoriaus - teko su Polo 3 metu senumo darbe vazinet... :(
R-19 Ph2 DT
Vartotojo avataras
VMatas
Stebetojas

Standartinė maksikas » Pir, 2005-Gru-12 22:37

Paprasciausiai tik nusipirkes jokiu bedu nemaciau isskyrus degalu valgyma nezmoniska, bet truputi pavazinejus pastebejau daug bedu, tuoj as jas jum ir aprasysiu:
1. Sukinejant vaira kazkas traska kairiame rate
2. Labai blogai vedasi.
3. Kazkoks traskejimas is prietaisu skydelio vazioujant dideliu greiciu, bet viska rodo gerai.
4. Neveikia ilgu sviesu perjunginetojas.
5. Neimanoma nusistatyt abeju veidrodeliu i kaire puse, neveikia, elektra pas mane.
6. Kai viska sujungi t.y. sviesas, valytuvus, sildyma, gabaritus ir pries rukines zvimbia salone, tik nzn kas, kazkur is bardacioko sklinda.
7. Blogai syla galinis langas kas 3 sildo.
8. Salone viskas braska vazioujant "plytiniu" keliu.
9. Bagazinej irgi kazkas dungsi.
10. Vartoja daug kuro.
11. Variklyj kazkas ciksi, bet kaip man aiskino servise tai sako cia taip purkstukai veikia ar kazkas pns...
12. Na ir dar begale smulkiu dalykeliu...
Zinancius sitas bedas ir sprendimus butu gerai kad kanors parasytumete. Labai noreciau susitvarkyt, jai nebus brangu...
Vartotojo avataras
maksikas
Stebetojas

Standartinė renaldass » Ant, 2005-Gru-13 00:02

na cia tai gerai privardijai,tai gal geriau nauja masina pirkti :D
ph1 16v juoda(parduota)vky588
renault espace v6 2.8litro+dujos(parduota)
Rensult espace 4 2.0turbo(parduota)
Projektas Renault 19 ph1 16v antras gyvenimas :-)
Subaru legacy GT limited 2,5 Turbo -zmonos,duoda retsykiais pralekti :-)
renaldass
Stebetojas

Standartinė Mindukas2 » Ant, 2005-Gru-13 08:59

maksikas rašė:Paprasciausiai tik nusipirkes jokiu bedu nemaciau isskyrus degalu valgyma nezmoniska, bet truputi pavazinejus pastebejau daug bedu, tuoj as jas jum ir aprasysiu:
1. Sukinejant vaira kazkas traska kairiame rate
2. Labai blogai vedasi.
3. Kazkoks traskejimas is prietaisu skydelio vazioujant dideliu greiciu, bet viska rodo gerai.
4. Neveikia ilgu sviesu perjunginetojas.
5. Neimanoma nusistatyt abeju veidrodeliu i kaire puse, neveikia, elektra pas mane.
6. Kai viska sujungi t.y. sviesas, valytuvus, sildyma, gabaritus ir pries rukines zvimbia salone, tik nzn kas, kazkur is bardacioko sklinda.
7. Blogai syla galinis langas kas 3 sildo.
8. Salone viskas braska vazioujant "plytiniu" keliu.
9. Bagazinej irgi kazkas dungsi.
10. Daxuja ryja.
11. Variklyj kazkas ciksi, bet kaip man aiskino servise tai sako cia taip purkstukai veikia ar kazkas pns...
12. Na ir dar begale smulkiu dalykeliu...
Zinancius sitas bedas ir sprendimus butu gerai kad kanors parasytumete. Labai noreciau susitvarkyt, jai nebus brangu...

o taip buna ka nusiperki masina pigiai tada dar tieksuperki o cia ryskiai ja nudroze uzuojauta kad nusipirkai toki slamsta:)
100 negreitsi, stulpas NEKLIUTIS!!!!
Vartotojo avataras
Mindukas2
Stebetojas

Standartinė rwt » Ant, 2005-Gru-13 09:26

del kantrumo tai masina ziauriai kantri nesipraso taisoma kol per puse neperlusta pvz ant seno reno vazinejau su granata parejusia.. priekiniais guoliais rankinis ant ribos buvo visos gumos susideveja bet variklis dirbo kaip bitute ir vaziavau ilgai ir nenuobodziai =] del meistru taisymo tai meistrai visa gyvenima taise golfus su replem tai pamate ranuka ziuri, kad su remplem nemoka sutaisyti todel ir maivosi, jei varai i servisa kuris zino ka daro tai jokiu problemu. Del kainos santykio ir to ka gauni su masina tai manau uz tokia kaina negautum golfe tokiu patogiu sedyniu gero matomumo sedint, grazaus masinos dizaino, kuro sanaudu mazu ir pakabos konfortiskumo.. (nereikia dauzyti galvos i stoga riedant lietuvos keliais.)
o seip tai gera masina ir fsio =] man patynka ir jei pirksiu kita tai ji bus r19 16v =]
R19 PH2 16v 1993
http://goo.gl/myYScw
Vartotojo avataras
rwt
Narys

Standartinė rwt » Ant, 2005-Gru-13 09:30

maksikas rašė:Paprasciausiai tik nusipirkes jokiu bedu nemaciau isskyrus degalu valgyma nezmoniska, bet truputi pavazinejus pastebejau daug bedu, tuoj as jas jum ir aprasysiu:
1. Sukinejant vaira kazkas traska kairiame rate...

bet vistiek nori tvarkyti masina nors ir daug kainuos? :D tai raiskia tau ir prie sirdies r19 -tas ;)
R19 PH2 16v 1993
Vartotojo avataras
rwt
Narys

Standartinė Irmantas » Ant, 2005-Gru-13 11:47

Dar neteko girdeti, kad kazkas nusipirko masina uz 1000euru ledine ir dar vazinejo 10 metu be gedimu.
Alytus, Normandie-Neman
Renault Sport Team Spirit cycle 2006
Renault Scenic II 1.6 16V
Vartotojo avataras
Irmantas
Draugas

Standartinė RS » Ant, 2005-Gru-13 14:58

Kai del variklio, bent jau as tikrai esu patenkintas. Kiek turiu savo Reniu, tai 15 000 km pravaziavau ir tik tepalus pakeiciau. Nereikia ju net dapilinet, nes niekur nedingsta jie :) Daugiau jokiu problemu. Nors su masina jau nuvaziuota pagal spidometro parodymus > 250 000 km.

Ir siaip R19 negeziska masina kaip kai kurios :)
Vartotojo avataras
RS
Draugas

Standartinė kestukas222 » Ant, 2005-Gru-13 14:58

su tais bildesiais tai patarciau skirt gera dienele ir perinkti apdailas salone ir siaip perziuret priverst silpniau priverstas detales salone. pas mane barskesiai ryskus dingo iskart. benzo jei l daug ryja tai agrinde gali buti liambda zondas, arba pasiziurek oro filtra gal uzsikises, na dar tepali ar neperseni gal keist laikas. Prietaisu skydelyje traska troselis greicio parodymams, pas mane tas pats, nieko cia tokio baisaus ;) blogai vedasi galbut del akumo, sedes, pavarges o galbut del salcio, pasistatyk nauja galingesni ir problemu nebus :) ilgu sviesu perjungeja turbut daugumai teko keist, o jis palyginus nepigus :/ su elektra nuvaryk pas elektrikus galbut kontaktai oksidavosi ar dar kox velnias nezinomas nutiko :D o kam galinio lango sildymas? pas mane jis isvis neveikia jau 2 metai :D o del pakabos nuvaryk y servisa patikrai, sumokesi artais kokiu 50lt ir visas bedas isvardins, tik nesakyk kad pas juos tvarkysi nes ir nebutu dalyku prides :D
zodziu kai nusipirksi is salono masina tada jau ir galesi skustis jei kas nors sugede ;) :D
Juoda 1.7mono PH II ABS-441
Parduota!!! :(
dabar Nissan Terrano II juoda =)
Vartotojo avataras
kestukas222
Draugas

Standartinė kestukas222 » Ant, 2005-Gru-13 15:02

na tiesa del variklio tai problemu jau neturetu buti, nebent jau nezmoniskai buvo pjautas :? asmeniskai as del variklio problemu nesu turejes jokiu. pilt tik reiktu normalu benzina nes vienakart uzpyliau rusiskop kazkokio tai pradejo keistus garsus leist, poto pakeiciau vel y lietuviskus, ne is konteineriniu degaliniu aisq :D , tai garsu pasaliniu nerasta. ;)
Juoda 1.7mono PH II ABS-441
Parduota!!! :(
dabar Nissan Terrano II juoda =)
Vartotojo avataras
kestukas222
Draugas

Standartinė RS » Ant, 2005-Gru-13 15:23

jo, kuro ir tepalu saskaita nereiktu taupyti. Vienintelis dalykas kas nepatinka maniskiame variklyje, tai galia - 54 kw, tai aiskiai per mazai. Nors ekonomija viska atperka.
Vartotojo avataras
RS
Draugas

Standartinė Mindukas2 » Ant, 2005-Gru-13 17:47

Irmantas rašė:Dar neteko girdeti, kad kazkas nusipirko masina uz 1000euru ledine ir dar vazinejo 10 metu be gedimu.

nu jo bet cia tai klamiuka gera paeme kad viskas kas brangaiusia parejo:)
100 negreitsi, stulpas NEKLIUTIS!!!!
Vartotojo avataras
Mindukas2
Stebetojas

Standartinė maksikas » Ant, 2005-Gru-13 18:26

Siaip nieko blogo jai nera, tik daug labai smulkmenu. Sian buvau servise viska man paziurejo ir pasake kad viskas cia zjbs. 3 dalykai ka rimtai reiktu pasitaisyt:
1. Kompa perprogramuo nes jis per daug benzo paduoda ir misinys levas gaunas, tipo per daug kuro ir per mazai oro, sako del to keli ltr dingsta.
2. Starteri patvarkyt nes del jo blogai vedas.
3. Ir kazka rate reik pakeist nes kliba.
Del variklio tai viskas zjbs nieko jam blogai nera kompresija tokia kaip turi but.
Nieko brangaus nebus... Aciu dievuj
O visas kitas smulkmenas pats galiu susitvarkyt. Uztad masina Lietuvoj nevazineta, o pensininko Vokietijoje, man atsejo 3400 lt.
Tai kad as biski buvau perdejas del jos. Pasirodo bagazinej gesintuvas dungsejo nes po tech jo dar neisiemiau, o salona as susitvarkysiu... Tai kad jai susitiksim kokiam Meete tai dreksit ziuredami i mano masiniuka! :D
Vartotojo avataras
maksikas
Stebetojas

Standartinė joung » Ant, 2005-Gru-13 20:41

Man tai labai pikta-kai audi fanai taupo ilgus metus nusiperka pavaziuoja kas kelis menesius perka visokias dalis po 10lt ir dziaugiasi labai ekonomiska masina-sedynes kaip taburetes,vaziuokle-tik aukstesnej klasej pakenciama,elektros privalumai retas atvejis....O kainos ir metu santikis visai nesuprantamas.Pagrindinis ju argumentas "mano nerudija"Tikiuosi nieko neizeidziau :lol: O reno man patinka-prancuziskas zavesys-patinka arba ne :twisted: As kai savo isigyjau tai tik po metu pradedu susipazint su meistrais o detaliu kainas skaitau padoriomis :roll:
19 Ph2 1,7mono BALTAS Parduotas :(
Laguna Ph1 1.8 BALTA Parduota
Laguna Ph2 1,9 MELYNA Grandtour
Scienic Ph2 1,9 PILKA Grand
Tel. 865769122
Vartotojo avataras
joung
Narys

Standartinė Audrenas » Ant, 2005-Gru-13 22:40

Jei pirkai neseniai renuk? ir sumok?jus kiek sakai tiek b?d? (tegu ir smulki?) - rei?kia ant sukto pardav?jo pataikei ir pats neatidus buvai.
Ma?ina dunksi, bar?ka ar girg?da kai joje ka?k? reikia keisti (i?dil?) arba blogai surinkta po ardymo (?ia tik "auksarankius" kaltinti belieka).
Kas d?l "visko daug priki?ta" ir "ne?manoma prieiti", tai turb?t nesi ?i?r?j?s po naujesni? ma?in? kapotais (taip iki 7 met?) ;):D
Vartotojo avataras
Audrenas
Draugas

Standartinė Ell-Bee » Ant, 2005-Gru-13 22:49

Maksikas tavo visos isvardintos bedos nera baisios.. tai tiesiog nuo amziaus.. as pvz su savo renuku prasukau jau virs 80000km ir esu juo patenkintas. Remontuoju nemazai bet neverkiu nes zinau kad automobiliukas vaziuoja, o jai vaziuoja tai ir genda :) Jai pasake kad variklis tvarkoj tai visa kita yra lengvai sutvarkoma.. aisku jaigu pats nekisi nei pirsto o noresi kad viska padarytu tau servisai tai kainuos nemazai pinigelio...
Važineju Renault Laguna mk2
Renault Espace 98` 2.0L (kazkur Lietuvoj)
o skraidžiau su R19 93` ph2 1.8 16V Sidabrine (Parduota)
+37060604866
http://www.darlina.lt R19klubo nariams nuolaidos :)
Ieskokit manes adresu ell-bee@r19klubas.lt
Vartotojo avataras
Ell-Bee
Narys

Standartinė RS » Tre, 2005-Gru-14 07:58

vat man dar kas patika R19, tai kad labai patogios sedynes. Kiek vaziavau su kitomis masinomis, trigubai brangesnemis, tai ten ne taip patogu buvo, kieta ir pan. :)
Vartotojo avataras
RS
Draugas

Standartinė rwt » Tre, 2005-Gru-14 08:39

RS rašė:vat man dar kas patika R19, tai kad labai patogios sedynes. Kiek vaziavau su kitomis masinomis, trigubai brangesnemis, tai ten ne taip patogu buvo, kieta ir pan. :)

cia tai tiesa sakai =] varem su nauju pasatu i palanga is kauno tai po keliones kojas plese nuo kuno :/ kazkaip ne taip padare sedynes gamintojai, nes po kokios valandos vaziavimo ima kojos tirpti ir norisi kuo greiciau lipti is to auto. O va r19 jau antrus metus varau i palanga ir liux =] galima su tokiu auto ir i kita sali vaziuoti.
R19 PH2 16v 1993
Vartotojo avataras
rwt
Narys

Standartinė Stalinas » Tre, 2005-Gru-14 15:37

Na kainos ir komforto atzvilgiu R19 tikrai geras derinys. Gesti ji genda kaip ir visos masinos, jei daug vazineji. Bet siaip R19 gan paprasta konstrukcija, turint laiko daug ka galima pasitvarkyti paciam. Asmeniskai man su varikliu praktiskai nebuvo jokiu bedu, zinoma reikejo keisti 2 kartus vandens pompa, paskirstymo itempejo guolius ir viskas. daugiau varikliui niekas nedaryta, zvakes ir laidai taip pat nekeisti per 3metu lietuvoje vazinejant. Kurdavosi be jokiu problemu. Siaip man daugiausiai remontu buvo su vaziuokle ir transmisija.
Jeigu neuzdroztas auto, tai manau verta pirkti R19, na bet cia tik mano subjektyvi nuomone.
Renault 19 1,7 mono, 1993 sudauzyta :( (atiduota i srota :( )
Ford Sierra 2,0 karbas 1985 jau nebera (isriedejo i svalke)
VW passat 1,8 mono 1993 kondiske, airbag, elektra. Darbine masina ir tiek...
Vartotojo avataras
Stalinas
Draugas

Standartinė RS » Tre, 2005-Gru-14 15:41

vat tik geresnes garso izoliacijos noretusi ir geresnes kokybes plasmasiu salone. ben pas mane jos barska. Aptvarkiau siek tiek, bet vis islenda kas nors keliantis triuksma.
Vartotojo avataras
RS
Draugas

Standartinė Stalinas » Tre, 2005-Gru-14 15:47

Pas mane lyg ir niekas nebarskedavo, o del garso izoliacijos negaliu skustis, nes buvo chamade, pas hecbekus girdejau kad didesnis triuskmas
Vartotojo avataras
Stalinas
Draugas

Standartinė ph1white » Tre, 2005-Gru-14 21:07

Paskaiciau cia poros zmoniu nuomone.. Kodel jus taip nusiteike pris vokiskas masinas..? :shock: As dabar vazineju su r19 ph1 16V. Visai geras auto tik: pakaba visiskai netinka siam auto - per daug minksta ir automobilis nestovi ant kelio kaip turetu, varikliukas lyg ir nieko bet truksta jam dar apie 10kw iki tobulumo :D .. Pries tai vazinejau su Golf 2 1.8 DOHC kr. Tikrai negaliu pasakyti kad masina buvo leva. Variklis sukosi super, pakaba nezmoniskai kieta bet posukiuose masina vaziuoja tikrai gerai (tuo negali pasigirti r19). tiesiog kiekvienas renkasi auto pagal poreikius. Kazkam nusispjauti kad ant kiekvienos duobes jis su galva pasiekia stoga ir kad langus reikia atidarineti sukant rankena, na o del dizaino tai cia jau skonio reikalas. Visur savi pliusai ir savi minusai. :wink:
R19 16V ph1
tox baltas ir garsiai vaziavo :) PARDUOTAS
Corrado G60
Vartotojo avataras
ph1white
Draugas

Standartinė RS » Ket, 2005-Gru-15 07:56

Nemanau kad kas cia yra nusteikes pries vokiskas ar japoniskas masinas. gal nusiteikes pries ju kulta ir garbinima. Siaip tai nervina tas poziuris, kad jei jau vazineji pvz Audi ar BMW ar dar kokiu prestiziniu auto tai jau esi visa galva aukstesnis uz kitus.
Vartotojo avataras
RS
Draugas

Standartinė rwt » Ket, 2005-Gru-15 11:15

RS rašė:Nemanau kad kas cia yra nusteikes pries vokiskas ar japoniskas masinas. gal nusiteikes pries ju kulta ir garbinima. Siaip tai nervina tas poziuris, kad jei jau vazineji pvz Audi ar BMW ar dar kokiu prestiziniu auto tai jau esi visa galva aukstesnis uz kitus.

cia teisybe parasiai =] per visas auto laidas kurias rodo tv garbinami vw ir audi :/ ford focus is viso dievas ne auto :D
R19 PH2 16v 1993
Vartotojo avataras
rwt
Narys

Standartinė JLO » Pen, 2005-Gru-16 15:31

Na nereikia nusiteikti taip, kad R19 yra super ir visos kitos yra prastesn?s. Tiesa voki?k? ma?in? kain? yra dvigubai didesn?, ta?iau pa?mus palyginimui Audi100 (C4) 1994 met? ir R19 1994 met?, kain? skirtumas dvigubas, bet ir va?iavimas bei privalumai pas Audine didesni. Pana?iai yra ir su kitom auto. Nereikia ?simyl?ti ir garbinti tik vien? R19. Nesakau, kad ji prasta, bet yra daug geresni? u? j
JLO
Draugas

Standartinė Dovydas » Pen, 2005-Gru-16 16:51

U? daug "geresne" kaina :wink:
R19 PHII 1994m. 1.7i
Vartotojo avataras
Dovydas
Draugas

Standartinė Stalinas » Pen, 2005-Gru-16 17:11

Niekas ir nesako kad r19 geriausia masina. Tiesiog vidutiniska, nebloga masina ir tiek.
Vartotojo avataras
Stalinas
Draugas

Standartinė joung » Pen, 2005-Gru-16 18:18

[quote="JLO"]Na nereikia nusiteikti taip, kad R19 yra super ir visos kitos yra prastesn?s. Tiesa voki?k? ma?in? kain? yra dvigubai didesn?, ta?iau pa?mus palyginimui Audi100 (C4) 1994 met? ir R19 1994 met?,
Jai liginam C4 tai liginti reikia tikrai ne su R19 o Safrane ar bent Laguna :? Manau tai skirtingu klasiu auto :evil:
19 Ph2 1,7mono BALTAS Parduotas :(
Laguna Ph1 1.8 BALTA Parduota
Laguna Ph2 1,9 MELYNA Grandtour
Scienic Ph2 1,9 PILKA Grand
Tel. 865769122
Vartotojo avataras
joung
Narys

Kitas

Grįžti į Technika

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 22 svečių