Galiniu stabziu jegos reguliatorius.

Viskas apie Renault 19

Moderatoriai: Vidulis, 2SHAE

Galiniu stabziu jegos reguliatorius.

Standartinė RS » Ant, 2006-Sau-10 07:49

Kiek zinau pas R19 turi buti toks reguliatorius, kurio pagalba galima reguliuoti galiniu stabdziu stabdymo jega. Pas mane jo nera, matyt pries parduodamas kazkas ji islupo. tai itariu kad galiniai mano stabdziai silpnai stabdo. dar ant stendo ruosiuosi patikrint. tai kyla keli klausimai:
1. Ar sudetinga ta reguliatoriu idet?
2. Kiek jis kainuoja?
3. Ir ar turi blokuotis galiniai ratai maksimaliai nuspaudus stabdi pvz ant zvyro. Pas mane nesiblokuoja net ant ledo, kaledeles tikrai geros, cilindriukai irgi tikrai geri. ABS nera.
Vartotojo avataras
RS
Draugas

Re: Galiniu stabziu jegos reguliatorius.

Standartinė Vigis » Ant, 2006-Sau-10 09:31

RS rašė:Kiek zinau pas R19 turi buti toks reguliatorius, kurio pagalba galima reguliuoti galiniu stabdziu stabdymo jega. Pas mane jo nera, matyt pries parduodamas kazkas ji islupo. tai itariu kad galiniai mano stabdziai silpnai stabdo. dar ant stendo ruosiuosi patikrint. tai kyla keli klausimai:
1. Ar sudetinga ta reguliatoriu idet?
2. Kiek jis kainuoja?
3. Ir ar turi blokuotis galiniai ratai maksimaliai nuspaudus stabdi pvz ant zvyro. Pas mane nesiblokuoja net ant ledo, kaledeles tikrai geros, cilindriukai irgi tikrai geri. ABS nera.

Kie man aiskino vienas specas, tai sitas reguliatorius reguliuoja stabdziu jegos paskirstyma tarp priekiniu ir galiniu stabdziu. Taigi, ji isemus, galiniai ratai stabdant turetu pradeti ciuozti zymiai greiciau negu priekiniai :wink: .
Kie zinau R19 turi dviguba reguliatoriu, kuris regulioja stabdymo jega dviejuose stabdymo konturuose. Reguliatoriu paprastai ismeta, kai galiniai ratai pradedada nevienodai stabdyti, nes sugenda vieno is konturu reguliavimas.
Jei tavo kaladeles ir cilindriukai tikrai geri, tai ko gero blogai veikia kaladeliu ispletimo savireguliavimo mechanizmai, kurie uzdejus bugna neisplecia kaladeliu iki bugno, o stabdant pedalo eigos neuztenka, kad kaladeles normaliai spaustusi i bugna. Tokiu atveju galima reguliavimo mechanizmus isplesti atsuktuvu jau uzdejus bugna ir sureguliuoti taip, kad ratas dar laisvai suktusi (nekliutu), o rankinis stabdys suveiktu po kokiu 6-8 trakstelejimu.
Turejau R19 1,7 mono, 1993 m., dabar turiu Laguna I, Ph2, 1,6 - 16V, 1999
Vartotojo avataras
Vigis
Stebetojas

Standartinė rwt » Ant, 2006-Sau-10 12:01

ishsamiai papasakojai =] tik beda kad po kiek laiko vel rankinis kaliosas pasidaro ir nieko nestabdo :/
R19 PH2 16v 1993
http://goo.gl/myYScw
Vartotojo avataras
rwt
Narys

Standartinė RS » Ant, 2006-Sau-10 12:43

Nu man sudejus naujas galines kaledeles ir pakeitus cilindriuka, ratai net ant asfalto blokuodavosi. stabde labai gerai. bet po kurio laiko tas efektyvumas sumazejo, ir rankinis prasciau laikyt pradejo. dabar ant ledo spaudi stabdi is visos jegos, bet galiniai ratai vis tiek sukasi. vakar servise nueme bugnus, paziurejo tai kaladelei tikrai dar geros...
Vartotojo avataras
RS
Draugas

Standartinė Vigis » Ant, 2006-Sau-10 13:37

rwt rašė:ishsamiai papasakojai =] tik beda kad po kiek laiko vel rankinis kaliosas pasidaro ir nieko nestabdo :/

O po kiek laiko nestabdo? As kasmet (kas 18-20 tukst) perreguliuoju ir uztenka.
O RS gali pabandyti gerai isvalyti kaladeliu ispletimo savireguliavimo mechanizmus, ko servise paprastai nedaro, gal tada kaladeles geriau issiples ir prades geriau stabdyti. :wink:
Turejau R19 1,7 mono, 1993 m., dabar turiu Laguna I, Ph2, 1,6 - 16V, 1999
Vartotojo avataras
Vigis
Stebetojas

Standartinė Stalinas » Ant, 2006-Sau-10 22:44

O kurioje vietoje randasi tas stabdziu jegos paskirstymo reguliatorius? :/
Renault 19 1,7 mono, 1993 sudauzyta :( (atiduota i srota :( )
Ford Sierra 2,0 karbas 1985 jau nebera (isriedejo i svalke)
VW passat 1,8 mono 1993 kondiske, airbag, elektra. Darbine masina ir tiek...
Vartotojo avataras
Stalinas
Draugas

Standartinė RS » Tre, 2006-Sau-11 07:42

Stalinas rašė:O kurioje vietoje randasi tas stabdziu jegos paskirstymo reguliatorius? :/

Jis ten turi buti prie galinio tilto kazkur. Tikrinant servise pas mane tokio daikto nerado, nors meistras sake kad jis turi buti.
Vartotojo avataras
RS
Draugas

Standartinė Stalinas » Tre, 2006-Sau-11 17:38

tada ir pas mane jo nera. Reiskias net gamykloje jis nebuvo numatytas mano masinoje, nes kai keiciausi tilta tai nieko ten nebuvo, ateina 2 vamzdeliai ir per slangutes ir jungiasi prie vamzdeliu, kurie yra ant tilto.
Renault 19 1,7 mono, 1993 sudauzyta :( (atiduota i srota :( )
Ford Sierra 2,0 karbas 1985 jau nebera (isriedejo i svalke)
VW passat 1,8 mono 1993 kondiske, airbag, elektra. Darbine masina ir tiek...
Vartotojo avataras
Stalinas
Draugas

Standartinė rwt » Tre, 2006-Sau-11 23:30

Vigis rašė:
rwt rašė:ishsamiai papasakojai =] tik beda kad po kiek laiko vel rankinis kaliosas pasidaro ir nieko nestabdo :/

O po kiek laiko nestabdo? As kasmet (kas 18-20 tukst) perreguliuoju ir uztenka.
O RS gali pabandyti gerai isvalyti kaladeliu ispletimo savireguliavimo mechanizmus, ko servise paprastai nedaro, gal tada kaladeles geriau issiples ir prades geriau stabdyti. :wink:

kaune geras servisas prie molo kur forte isirenge garazus vaziuokle taiso, ishvale viska =] zmogelis viska dare kaip savo masinai net asara gali sau nubraugti kaip teigiamai viskas atrodo :D ir gan pigiai tvarko palyginus su siaures servisu, jei kam neveikia rankinis ten varykit. (cia jei kaune).
R19 PH2 16v 1993
http://goo.gl/myYScw
Vartotojo avataras
rwt
Narys

Standartinė Ignatio » Ket, 2006-Sau-12 00:31

Jei nerado, tai reiskia ir neturi buti. Pas renukus eina dvieju tipu galiniai stabdziai. Vieni tuos reguliatorius turi prie tilto, o kitu jie buna paciuose stabdziu cilindriukuose. Ten kazkokia spyruoklyciu sistema.
Taigi viskas ten pas tave gerai ;)
O, kad nestabdo, tai cia jau kitas reikalas, reikia ziureti.
Renault 19 PhI TXE 1,7i
Renault Laguna I 2.0
Alfa Romeo 155 2.0 T.S.
Vartotojo avataras
Ignatio
Draugas

Standartinė Murzius » Ant, 2006-Bal-25 23:48

siaip pas mane ir kaladeles geros ir cilindriukai ledas, nera ir nebuvo jokio reguletoriaus, o vat galas isvis nestabdo.paciam pagrindiniam mazge po kapotu mandzetukas yra toks nekaltas, susidevi jis, ir nestabdo galas......nes ko tik zmones nedare, ir sveicia kaladeles ir keicia ir bugnus blizgina ir cilindriukus mankstina ;)

isardai, istrauki ir veziesi ji i parduotuve nes stabdziu sistemos dazniausiai uzraso jau nebeiskaitysi, pakeisi salnykucius ir vel kaip formule stabdys :)
svarbu,kad vejas nepucia ir ant galvos nelyja:)
Vartotojo avataras
Murzius
Stebetojas

Standartinė saulys » Tre, 2006-Bal-26 08:49

Murzius rašė:siaip pas mane ir kaladeles geros ir cilindriukai ledas, nera ir nebuvo jokio reguletoriaus, o vat galas isvis nestabdo.paciam pagrindiniam mazge po kapotu mandzetukas yra toks nekaltas, susidevi jis, ir nestabdo galas......nes ko tik zmones nedare, ir sveicia kaladeles ir keicia ir bugnus blizgina ir cilindriukus mankstina ;)

isardai, istrauki ir veziesi ji i parduotuve nes stabdziu sistemos dazniausiai uzraso jau nebeiskaitysi, pakeisi salnykucius ir vel kaip formule stabdys :)

Ir tikrai padeda?
Gal gali tiksliau nupasakot, kaip tas mandzetukas atrodo ir kur jis ten tiksliau yra...Nes jau pabodo tie stabd?iai...
Vartotojo avataras
saulys
Draugas

Standartinė saulys » Tre, 2006-Geg-03 07:37

Ka?ko visi pamig?...
Ar u?tekt? pakeisti padrindin? stabd?i? cilindr? - ir galas prad?s gerai stabdyt?
Vartotojo avataras
saulys
Draugas

Standartinė bubka » Pen, 2006-Geg-05 14:51

bet juk stabdziu magistrales eina istrizai (viena magistrale priekiniam desiniam ir galiniam kairiam, o kita likusiems) ir jei centrinio cilindro manzetas pareitu, tai nestabdytu vienas prieky ir 1 gale arba visi 4? Juk taip?
Pas mane galiniai ratai uzspausti ir silpnokai stabdo, bet problema tai pastoviai uzrudyjanciame rankinio stabdzio kaladeliu ispletimo irenginyje bugnuose.
Vartotojo avataras
bubka
Stebetojas

Standartinė saulys » Pen, 2006-Geg-05 15:15

bubka rašė:bet juk stabdziu magistrales eina istrizai (viena magistrale priekiniam desiniam ir galiniam kairiam, o kita likusiems) ir jei centrinio cilindro manzetas pareitu, tai nestabdytu vienas prieky ir 1 gale arba visi 4? Juk taip?
Pas mane galiniai ratai uzspausti ir silpnokai stabdo, bet problema tai pastoviai uzrudyjanciame rankinio stabdzio kaladeliu ispletimo irenginyje bugnuose.

Teori?kai tu teisus.
Tod?l ir ?domu, kas prakti?kai k? nors gero padar? ...
Vartotojo avataras
saulys
Draugas

Standartinė Ell-Bee » Pen, 2006-Geg-05 21:13

dariau praktiskai, prievarta isskiedziau galines kaladeles.. padeda kol nudyla geras kalades sluoksnis... :)
Važineju Renault Laguna mk2
Renault Espace 98` 2.0L (kazkur Lietuvoj)
o skraidžiau su R19 93` ph2 1.8 16V Sidabrine (Parduota)
+37060604866
http://www.darlina.lt R19klubo nariams nuolaidos :)
Ieskokit manes adresu ell-bee@r19klubas.lt
Vartotojo avataras
Ell-Bee
Narys

Standartinė RS » Ant, 2006-Geg-09 08:54

Man keite pries koki menesi manzetus pagrindiniame cilindre. Bet del to kad pedalas kartais nukrisdavo iki dugno ir jokio stabdymo. Nors galiniai ratai nesiblokuoja net ant zvyro, taciau lygint su su kt auto pagal stabdymo efektyvuma, tai maniske ne ka prasciau sustoja.
Vartotojo avataras
RS
Draugas

Standartinė Andy » Ant, 2006-Geg-09 17:19

jei balbat apie stabziu penkta cilindra, kuris stovi galia, tai ji niekaip ne pareguliosi, jis pats reguliuojasi priklausomai nuo tuo, koki svori vezhy mashynoj, ne bent ji galima uztraukti i tokia padeti, tipo mashyna maximaliai yra uzkrauta, bet tai yra ne gerai ir technikine apziura nepraeisi. O jeigu tuo cilindro nera, tai galiniai ratai turi spec. cilindriukus, kuriu kaina apie 75Lt uz viena. o galiniai stabziai reguliuojasi tik nuemus bugnus - ten yra mechanizmas kuriuo ir regulioji kaladeles.
R19 93m. PhII 1794 mono, 66kW.
Melynas. UVR886 - PARDUOTAS

R19 95m. PhII 1.8i automatas
Sidabrinis

Renault Laguna 95m. 1998cm3 83kW melina
Vartotojo avataras
Andy
Draugas

Grįžti į Technika

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 52 svečių