Ar galima naudoti vasarines padangas žiemą?

Viskas apie Renault 19

Moderatoriai: Vidulis, 2SHAE

Ar galima naudoti vasarines padangas žiemą?

Standartinė worker » Ket, 2008-Kov-27 16:50

Na,kvailas klausimas,bet....Pirkau mašiną su dviem žieminėm ir dviem vasarinėm padangom priekiniam tiltui,ant galinės ašies universalios padangos,taigi dabar turiu:viena vasarinė padanga yra kiaušinio formos,gražiai mane apgavo. :crybaby:
Taigi,perkėliau universalias padangas iš galo į priekį,į galą pastačiau vasarines,viena jų muša mažiausiai 10-15 milimetrų radial.,montuotojas mane užtikrino,kad ilgai ta vasarinė netrauks,taigi noriu tas dvi gumas išnaudoti ir išmesti,kam man jas rudenį išmontuoti ir dėti žiemines,jei viena yra kiaušinio formos?
Taigi man įdomu,kas manęs lauktų sekančią žiemą,jei ant galinio,vedamojo tilto liks vasarinės padangos?Ant vedančiojo tilto bus universalkė,arba žieminės. :eek:
Važinėju dažniausi į darbą iš Žirmūnų į Justiniškes nuvalytom gatvėm žiemą,jeisniego bus dvidešimt cm. ant asfalto,tai ir taip eismo greitis kris iki 40 km/val,taigi laukiu pastabų,tokiu kvailu klausimu. :D
Paskutinį kartą redagavo worker Ket, 2008-Kov-27 17:03. Iš viso redaguota 1 kartą.
worker
Stebetojas

Standartinė Ell-Bee » Ket, 2008-Kov-27 16:58

vasarines padangas ziemos sezonu eksplotuoti draudziama.gali buti demisezonines arba ziemines
Važineju Renault Laguna mk2
Renault Espace 98` 2.0L (kazkur Lietuvoj)
o skraidžiau su R19 93` ph2 1.8 16V Sidabrine (Parduota)
+37060604866
http://www.darlina.lt R19klubo nariams nuolaidos :)
Ieskokit manes adresu ell-bee@r19klubas.lt
Vartotojo avataras
Ell-Bee
Narys

Standartinė Bildux » Ket, 2008-Kov-27 17:07

Sudetingai tu cia viska aiskini. Neverta terlioti, paieskok skelbimuose naudotu padangu, po 50 lt gali labai neblogas nupirkti, yra ir pigesniu dar naudojamu. O jei dar pas tave R13, tai is viso kapeikas kainuoja. Mesk tas vasarines per tvora :)

Jei bus vasarines padangos, avarijos atveju gali negauti pinigu is draudimo arba pats gali buti priverstas is savo kisenes nuostolius padengti. Patyriau savo kailiu sia ziema - norejo prisikabinti prie galiniu padangu, nors ten buvo good year ultra grip 6 grynos ziemines, bet rastas eglutes, tai policininkas pagalvojo, kad gal vasarines... butu batai buve...

P.s. ka tik gavau sms'a apie www.autovisata.lt padangu ispardavima, net sypsena isspaude sutapimas :)
(ex) R19 Ph1 TSE '89 fotogalerija
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė worker » Ket, 2008-Kov-27 17:20

Turi galvoj mentų pasipinigavimą. : :puke:
Ar yra rimtų problemų su renuškės vairavimu 50 km/val greičiu Šeimyniškių gatvėje?Ten aš vairuodamas 5-ių cilindrų "bulką",lengvai viršijau leistiną greitį 30 km/val ir sumokėjau 150 lituoklių už savo kvailumą,bet jei žiemą važinėsiu mieste 45-50 km/val,tai kaip policininkai mane išaiškins?Lįs po sparnais protektorių tikrinti?
Paskutiniai me prieš ketverius metus tiesiog ašaras iš akių man spaudžia,prisiminus:"Duok nuo širdies,kiek negaila",_pasakė man mientas kai mano mašina,apdaužyta slystančios plikledžiu bmw,atsidūrė vienu ratu ant šaligatvio,tipo,kaip prisiparkavai?Mientas paklausė....
Man labiausiai rūpi,kaip ta vasarinė padanga elgsis ant sniego arba ant asfalto minusinėje temperatūroje,būdama ant galinio tilto,va čia man įdomu,nes mašiną trauks arba universalios,arba žieminės padangos.
Atsitiktinai pasidairiau baikerių forume,tai ten mane nustebino infa,kad minkšta motociklo padanga,pabuvus minusinėj temperatūroj,praranda savo gerąsias savybes ir tampa pavojinga naudoti visokiems britvų triukams.Ar gali taip būti?Keista.
worker
Stebetojas

Standartinė worker » Ket, 2008-Kov-27 17:27

Atėjo Bildux atsakymas.Ačiū už paaiškinimą.
worker
Stebetojas

Standartinė Tadzius » Ket, 2008-Kov-27 17:28

:D
nu y tema...
tai gal geriau visi vazinejam ant be padangu:D cia gi nedurnas ismislas yra ziemines padangos!!! tai jei turi masina ir juolab dirbi tai gal nusipirk padangas ziemines, bo kai bus masina ziema stulpa apsikabinus tai tada suzinosi kai padangos guma elgias nepritaikytom salygom
Peugeot 406 2.1td
paleidau i baltarusija r19 RT 1.9dti
Tadzius
Draugas

Standartinė worker » Ket, 2008-Kov-27 17:35

Na taip ir padarysiu. :D
worker
Stebetojas

Standartinė Ignatio » Ket, 2008-Kov-27 17:39

Vasarinės padangos gaminamos iš kietesnės gumos, o žieminės iš minkštos. Vasarinės padangos krintant temperatūrai pradeda stipriai kietėti ir pasidaro labai slidžios, kaip plastmasinės. Tuo tarpu žieminės ir prie minusinės temperatūros išlieka minkštos, dėl to guma būna kibi ir mažiau slidinėja. O dėl tų universalių padangų irgi visokių bajerių būna. Geriau nusipirkt dėvėtas, bet geresnės firmos, nei naujas, bet pigias (pvz korėjietiškas). Pastarosios dabar pas mane sumestos, galvojom "ai, kas čia bus, kuo gi jos bus labai prastos", bet kai atėjo žiema ir pasirodė pirmosios "slidynės" pasijutau kaip su vasarinėm. Protektoriaus daug, o naudos - 0, čiuožia, mašina nestoja, nesuka, nuo sankryžos irgi sunku pajudėt etc... O vasarą tai kaip ir neblogos padangos...
Renault 19 PhI TXE 1,7i
Renault Laguna I 2.0
Alfa Romeo 155 2.0 T.S.
Vartotojo avataras
Ignatio
Draugas

Grįžti į Technika

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 54 svečių