Sveiki, visi sneka apie reguliavima, tai pries savaite reguliavau.
Kas gi tas reguliavimas? Paprasciausiai ismatuojamas pirmiausiai astumas tarp isiurbimo ir ismetimo voztuvu bei to besisukancio velenelio.
Isiurbimo voztuvams turi buti tarpas 0.2, ismetimo 0.4. Jei siu atstumu ner, tai tada reikia ieskoti plonesniu saibu. Pas mane 2 isiurbimo saibos ir 3 ismetimo saibos buvo prispaustos. varikliukas pas mane 1.7 mono.
Kas buna kai voztuvai jau prisispaude-issireguliave? Ogi nevyksta cilindruose pilnas degimas, dujos ismetamos neteisingai-nepilnai, oro ir kuro misinys paduodamas taip pat neteisingai. To pasekoje gaunamas didelis CO kiekis-technikines nepraeisi.
Saibas gauti sunku. As suradau Vilniuje, paneriu g. 51. kaina 9 litai viena. Tu reikiamu saibu sudejimas man kainavo 40 litu. Vilmonta , kuri yr naujojoj vilnioj. Galima ir renault centre, tada saibos kaina nuo 20-30, o pakeitimas 240
Jei variklis senas ir dar vazinejat dujomis, tai tada galit drasiai daryti tarpa 0.25 ir 0.45. Truputi daugiau klakses, o pliusai tame, kad vazinejant dujomis voztuvai greiciau kyla y virsu-devisi. Tad geriau truputi didesnius ir daugiau iki variklio kapitalinio nereiks sukti galvos:)